Τη δημιουργία Αναρριχητικού Πάρκου εξετάζει γνωστός Ελβετός αναρριχιτής στο Λεωνίδιο

Τη δημιουργία Αναρριχητικού Πάρκου εξετάζει γνωστός Ελβετός αναρριχιτής στο Λεωνίδιο

Οκτώβριος 12, 2012 - 20:32

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο ο γνωστός Ελβετός αναρριχητής Claude Remy με τη σύζυγό του Cristine, στα πλαίσια επίσκεψής του στην Πελοπόννησο με σκοπό την διερεύνηση δυνατότητας δημιουργίας νέων προορισμών αναρρίχησης.

Ο Claude Remy, όπως μας είπε, επισκέπτεται κάθε χρόνο την Ελλάδα για αναρρίχηση, και συγκεκριμένα πηγαίνει στην Κάλυμνο την οποία θεωρεί ως τον καλύτερο προορισμό αναρρίχησης στην Ευρώπη και ως έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο.

Κατά την τριήμερη διαμονή του στο Λεωνίδιο φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας στο ξενοδοχείο "Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτης", όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μαρνέρη και υπαλλήλους της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πρόταση που έχει κατατεθεί ήδη για δημιουργία Αναρριχητικού Πάρκου στο Λεωνίδιο που, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα έχει θετική κατάληξη.

Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το μοναδικό φυσικό τοπίο, και τον επιβλητικό Κοκκινόβραχο που δεσπόζει της αρκαδικής κωμόπολης, και μετά την ξενάγηση που του έγινε αλλά και την επιτόπια αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή, είναι πεπεισμένος ότι το Λεωνίδιο συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που μπορούν να το καταστήσουν ως έναν δημοφιλή αναρριχητικό προορισμό.

Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει την Άνοιξη στην περιοχή μας συνοδευόμενος από ομάδα έμπειρων αναρριχητών προκειμένου να ανοίξουν διαδρομές.

πηγή: leonidion.gr