Θρυλικός 80χρονος ορειβάτης ετοιμάζεται να ανέβει για τρίτη φορά το Εβερεστ (video)

Θρυλικός 80χρονος ορειβάτης ετοιμάζεται να ανέβει για τρίτη φορά το Εβερεστ (video)

Μάρτιος 23, 2013 - 15:56

Παρά το γεγονός ότι έχει φτάσει στην ηλικία των 80 χρόνων ο Γουιτσίρο Μιούρα συνεχίζει να αναζητά έντονες συγκινήσεις και ετοιμάζεται να ανέβει για τρίτη φορά στη ζωή του στο όρος Εβερεστ συνιστώντας ότι αυτό είναι «το υπέρτατο αντιγηραντικό φάρμακο».

Ο θρυλικός Μιούρα είναι ξεχωριστή περίπτωση, καθώς είναι ο πρώτος άνθρωπος που έκανε σκι στο όρος Εβερεστ στο μακρινό 1970 κατεβαίνοντας περίπου 1,3 χιλιόμετρα κάθετα, ενώ το επίτευγμά του κινηματογραφήθηκε στο βραβευμένο με Οσκαρ ντοκιμαντέρ «The Man Who Skied Down Everest».

Εχει ανέβει άλλες δύο φορές στην κορυφή του βουνού τη πρώτη το 2003 σε ηλικία 70 ετών κερδίζοντας το ρεκόρ γκίνες για τον γηραιότερο ορειβάτη, ενώ το ίδιο επανέλαβε το 2008 σε ηλικία 75 ετών.

Το ρεκόρ που είχε πετύχει το 2003 το έσπασε το 2007 ένας συμπατριώτης του, ο Κατσουσούκε Γιαναγκισάβα, που ήταν τότε 71 ετών, ενώ μία ημέρα πριν τη δεύτερή του ανάβαση, είχε φτάσει στην κορυφή ο Νεπαλέζος Μιν Μπαχαντούρ Σερτσάν, 76 ετών.

Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ο Σερτσάν είναι μέχρι σήμερα ο γηραιότερος ορειβάτης που έχει κατακτήσει το Έβερεστ.

Μπορεί ο 80χρονος Μιούρα να δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα παγκόσμια ρεκόρ, απ ' οτι φαίνεται το συγκεκριμένο το έχει πάρει προσωπικά.

Ούτε καν τα σοβαρά καρδιολογικά του προβλήματα φαίνεται να τον πτοούν.

Και γιατί να «κωλώσει» ο συμπαθέστατος Μιούρα όταν προέρχεται από μια οικογένεια τα μέλη της οποίας σπάνε ρεκόρ μακροβιότητας επιδιδόμενα σε ακραία —για την ηλικία τους— σπορ.

Σημειωτέον ότι ο πατέρας του, ο Κέιζο, είχε κατεβεί το Λευκό Όρος με σκι όταν ήταν 99 ετών.

Το βίντεο είναι από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του 1975.

Πηγή: iefimerida.gr

youtube://v/piNRRg7WuG8