Θετικές εξελίξεις για το Χ.Κ.Μαινάλου

Θετικές εξελίξεις για το Χ.Κ.Μαινάλου

Σεπτέμβριος 22, 2011 - 11:06

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης αποφάσισε να επιχορηγήσει με ένα ποσό 15.000 € τον ΕΟΣ Τρίπολης. Πρόκειται για χρήματα που επαρκούν για τη σύνδεση του ρεύματος και να εκδοθεί άδεια λειτουργίας του Χιονοδρομικού. Φέτος ειπώθηκε ότι θα το λειτουργήσει ο ΕΟΣ.

Ο Δημήτρης Κοσκινάς είπε ότι η κάρτα για τα λιφτ θα είναι στα 10 ευρώ και το ποσό αυτό θα είναι μειωμένο για ανήλικους. Προσέθεσε ότι «η επισκεψιμότητα του Μαινάλου, επειδή απέχουμε 1,5 ώρα από Αθήνα, θα είναι μεγάλη και θα βοηθήσει όλη την περιοχή».

«Είναι οι πρώτες ενέργειες, πρέπει να καθαριστούν πίστες και άλλα. Θα χρειαστούν περίπου 50.000 €» είπε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι θα γίνει στο μέλλον αναμόρφωση προϋπολογισμού, για να καλυφθςί αυτό το ποσό, από το δημοτικό προϋπολογισμό. Ανακοινώθηκε επίσης ότι μισθώθηκε ήδη το σαλέ και οι σχολές που θα νοικιάζουν χιονοδρομικό υλικό. Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουν και οι Δήμοι Γορτυνίας και Μεγαλόπολης, για να μην τα χρεωθεί όλα ο Δήμος Τρίπολης.

Επιφυλακτικός να λειτουργήσει βιαστικά το Χιονοδρομικό εμφανίστηκε ο Βασίλης Γιόκαρης και πρότεινε μεθοδευμένα τους επόμενους μήνες να εξετάσουμε με μετρημένα βήματα οικονομικά το στόχο σύστασης μία εταιρείας μικτής δημοτικής, κοινωνικής, οικοτουριστικής προβολής και ανάδειξης ολόκληρης περιοχής μας. Κάτι που συμφώνησε και ο Γιάννης Σμυρνιώτης. Στόχος είναι να γίνει μόνιμο πάρκο αναψυχής, είπε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σαμπράκος. Η επιχορήγηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, «παρών» ψήφισε ο κ. Γιόκαρης.

 

Διάρρηξη σε ΧΚ Μαινάλου και καταφύγιο ΕΟΣ;

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα αρνητικό περιστατικό σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου. Συγκεκριμένα ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, άγνωστοι διέρρηξαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, καθώς επίσης και το Καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης το οποίο βρίσκεται λίγα μόνο μέτρα από το σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Πληροφορίες από ανθρώπους που ασχολούνται με τια δραστηριότητες του ΧΚ και του ΕΟΣ, αναφέρουν ότι στις δύο συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, έκλεψαν πολύτιμο υλικό και προκάλεσαν σοβαρές φθορές. Αναλυτικότερα στο ορεινό καταφύγιο οι δράστες φέρεται να μπήκαν από την κάτω πόρτα, κλέβοντας ηλεκτρικές συσκευές, κουβέρτες και σεντόνια, αλλά και ότι φαγώσιμο υπήρχε στα ντουλάπια, το ψυγείο και την αποθήκη. Στο συγκεκριμένο χώρο το θετικό της ιστορίας είναι ότι δεν σημειώθηκαν ζημιές.
Αντιθέτως στο Χιονοδρομικό Κέντρο εισήλθαν στο χώρο του σαλέ καθώς επίσης και στις εγκαταστάσεις των δύο σχολών που υπάρχουν εκεί, χωρίς ωστόσο όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες να έχουν κλέψει κάτι. Ωστόσο σ’ αυτές τις εγκαταστάσεις προκάλεσαν ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο του ΧΚ, αφού φέρεται να έσκαψαν βγάζοντας από το έδαφος τα καλώδια του ρεύματος, κόβοντας παράλληλα και όσα μπόρεσαν από το χώρο όπου βρίσκεται η γεννήτρια.
Επίσημα αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει αναφορά από επίσημα χείλη γι’ αυτό το περιστατικό, κάτι που παρακολουθούμε προκειμένου να υπάρξει αναλυτικότερο ρεπορτάζ σύντομα.

 

Πηγή: contraepithesi.gr