Τετάρτη 14 Νοεμβρίου διεξάγεται το RED BULL AIR TIME

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου διεξάγεται το RED BULL AIR TIME

Νοέμβριος 13, 2012 - 09:45

 

Οι πολυαναμενόμενοι δυνατοί Βοριάδες φαίνεται να έρχονται την Τετάρτη 14/11 οπότε και οι 30 κορυφαίοι Έλληνες windsurfers θα συγκεντρωθούν στο Nissakia Surf Club στην παραλία Αγ. Νικολάου, στη Λούτσα για ένα μοναδικό contest. Πρόκειται για το Red Bull Air Time, ένα διαγωνισμό που στόχο έχει να αναδείξει τον windsurfer που θα καταφέρει να κρατηθεί για περισσότερη ώρα στον αέρα πάνω από τη θάλασσα.

Σημασία δεν έχει ούτε ο  τρόπος, ούτε ο εξοπλισμός παρά μόνο ο χρόνος που η σανίδα θα μείνει εκτός νερού. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται  να τα βάλουν με τα κύματα επιστρατεύοντας όλες τις ικανότητες τους για ένα «μετέωρο» βήμα. Με τους περισσότερους από τους riders προεπιλεγμένους αλλά και με δυνατούς wildcards που θα δηλώσουν συμμετοχή το πρωί της Τετάρτης, οι 30 περίπου αθλητές θα δώσουν σκληρή μάχη με τον χρόνο και τα κύματα η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 11:00 με την έγκριση φυσικά του αέρα. Ο windsurfer με τον μεγαλύτερο χρόνο στον αέρα θα ανέβει στο βάθρο και θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο, ενώ θα βραβευτεί και η πιο θεαματική αποτυχημένη προσπάθεια με το βραβείο “Best Wipe Out”.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

RED BULL AIR TIME 

ΑΠΟ

ΕΩΣ

ΠΟΥ

Δήλωση Συμμετοχής

8:15

9:00

Nisakia Surf Club

Briefing Αθλητών / Order Draw for Heat 1&2

9:15

10:00

Nisakia Surf Club

Έλεγχος Track / Επικόλληση αυτοκόλλητων συμμετοχής

10:00

10:45

Race Track

Free Session

10:00

10:30

-

RED BULL AIR TIME / ΠΡΩΤΟ ΣΚΕΛΟΣ / ΕΝΑΡΞΗ SESSION

11:00

13:30

Race Track

BREAK

13:30

14:00

-

RED BULL AIR TIME / ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΕΛΟΣ / ΕΝΑΡΞΗ SESSION

14:00

16:30

Race Track

Τελικά αποτελέσματα/ Βραβεία

17:00

 

Nisakia Surf Club

Κυνηγώντας τον  αέρα, το Red Bull Air Time θα πραγματοποιηθεί  μόνο εφόσον υπάρχει ικανοποιητική ένταση ανέμου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

-Το Red Bull Air Time είναι ένας  αγώνας δεξιοτεχνίας με Windsurf. Ο  κάθε αθλητής που θα συμμετάσχει  καλείται να πραγματοποιήσει  το μεγαλύτερο σε διάρκεια  προσθαλασσωμένο άλμα (αλλιώς, να  παραμείνει στον αέρα όσο το  δυνατόν περισσότερο, ενώ αμέσως  μετά να καταφέρει να μείνει  όρθιος)

-Οι αθλητές θα αγωνιστούν  σε δύο (2) συνολικά sessions, διάρκειας  10 λεπτών το κάθε ένα. Κάθε  αθλητής μπορεί να συμμετέχει  σε ένα session για κάθε heat. Κάθε  αθλητής έχει δυνατότητα να  αγωνιστεί μόνο σε ένα session, δηλαδή να «παραιτηθεί» από  τη συμμετοχή του στο ένα  ή το άλλο heat, εφόσον το δηλώσει  έγκαιρα στη γραμματεία του  αγώνα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ

-Νικητής του αγώνα θα  είναι ο αθλητής που θα καταφέρει  να προσθαλασσώσει με επιτυχία  το μεγαλύτερο σε διάρκεια  άλμα.

- Ως χρόνος άλματος  ορίζεται η διαφορά του χρόνου  από τη στιγμή που η σανίδα  αφήνει το νερό (σε οποιοδήποτε  ύψος από το επίπεδο της  θάλασσας, πχ βάση κύματος), έως  το σημείο όπου  η σανίδα  ακουμπάει πάλι στο νερό (σε  οποιοδήποτε ύψος από το επίπεδο  της θάλασσας, πχ στην κορυφή  κύματος)

-  Το μεγαλύτερο σε  διάρκεια επιτυχώς προσθαλασσωμένο  άλμα του κάθε αθλητή από  τα δύο heats θα αποτελεί και  την τελική του βαθμολόγησή  του σε χρονική κλίμακα. (πχ. 3’’  και 75 δέκατα)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

-Ο αριθμός των συμμετεχόντων  δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 30.

-Ο αγώνας είναι semi –  invitational, δηλαδή θα υπάρχουν ανοικτές  θέσεις συμμετοχής για wildcards οι  οποίοι θα δηλώσουν συμμετοχή  επιτόπου.

-Η δήλωση συμμετοχής  θα υποβάλλεται στη γραμματεία  που θα λειτουργεί στο χώρο  του Nissakia Surf Club, αυστηρά από τις  08:15 έως τις 09:00 την ημέρα του  αγώνα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες  και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΠΑΘΛΑ

- Ένα βραβείο “Airtime”: prize money 1000 euro & δώρα από τις εταιρίες GOYA και MFC

-Ένα βραβείο “Best Wipeout”:  δώρα από τις εταιρίες GOYA και  MFC