Τεράστια επιτυχία για την Ελληνική Ποδηλασία

Τεράστια επιτυχία για την Ελληνική Ποδηλασία

Οκτώβριος 08, 2012 - 12:35

Παγόσμιος πρωταθλητής ο Περικλής Ηλίας στο Marathon MTB στην κατηγορία Εlite Ανδρών, που διεξήχθη στο Ornans της Γαλλίας. Μεγάλη νίκη, τεράστια διάκριση σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας η οποία την περιγράφει σαν την μεγαλύτερη στα 80 χρόνια ιστορίας της.

Συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωταθλητή της ορεινής ποδηλασίας, που μας έκανε υπερήφανους και μας έδειξε το δρόμο της προσπάθειας και του αγώνα κόντρα στα προγνωστικά, κόντρα στους καιρούς.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει:

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ - ΑΝ ΟΧΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ- ΣΤΗΝ 80ΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Δικαιώθηκαν οι κόποι δέκα και παραπάνω ετών του Πρωταθλητή μας Ηλία Περικλή του Κρόνου Νίκαιας και σήμερα (Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012) έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στο Πάνθεον της Ελληνικής Ποδηλασίας με τη μεγάλη νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Marathon MTB, στην κατηγορία Εlite Ανδρών, που διεξήχθη στο Ornans της Γαλλίας. Και τι νίκη!!!!!! Με δυόμιση ολόκληρα λεπτά από τον δεύτερο. Πρώτο θέμα στο επίσημο σάϊτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας είναι η τεράστια νίκη του ''εκπληκτικού'' Έλληνα Περικλή Ηλία, που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, όπως αναφέρει, κατάφερε να κερδίσει τα φαβορί μεγαθήρια του αθλήματος και να κάνει περήφανους τους Έλληνες. Ο μόνιμος Πρωταθλητής Ελλάδος και αδιαμφισβήτητα κορυφαίος Έλληνας αθλητής της ορεινής ποδηλασίας, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με επίδοση 4 ώρες 18΄17΄΄, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Γερμανός Moritz Milatz  με 4. 20΄45΄΄και τρίτος ο Τσέχος Kristian Hynek με 4. 20΄54΄΄. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τερμάτισαν 91 αθλητές, ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι συμμετείχε επίσης ο Γιάννης Σκόρδας που τερμάτισε στην 89η θέση με 7.08΄11΄΄.