Take 5 και καλό κρασί - 5ος Ποδηλατικός Γύρος Οινοποιών Νεμέας

Take 5 και καλό κρασί - 5ος Ποδηλατικός Γύρος Οινοποιών Νεμέας

Οκτώβριος 11, 2013 - 12:33
Date: 
13/10/2013

Για 5η συνεχή χρονιά, ο γύρος των οινοποιείων της Νεμέας απευθύνεται σ' εκείνους που αγαπούν το ποδήλατο αλλά και το καλό κρασί.

Πρώτα θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η Νεμέα είναι το σημαντικότερο ίσως αμπελοτόπι της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη παραγωγή και όταν λέμε κρασί Νεμέας εννοούμε κρασί από την πιο δυναμική ερυθρή ποικιλία της χώρας μας, το Αγιωργήτικο. Θυμηθείτε το αυτό όταν θα δοκιμάζετε, ώστε να αρχίσετε να ξεχωρίζετε την ποικιλία και δώστε προσοχή και στα απλά ερυθρά που δεν έχουν περάσει 6 μήνες βαρέλι, άρα δεν έχουν το δικαίωμα να λέγονται Νεμέες. Έχουν όμως ανάγλυφα τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, και το στυλ του παραγωγού, με τις διαφορές στο φρούτο, την ποιότητα των ταννινών κ.α. Μετά δοκιμάστε τα διάφορα χαρμάνια, που έχουν σκοπό να ενισχύσουν το στυλ του κρασιού. Πάντως, αν κάποιος μπορεί να κάνει ένα μεγάλο κρασί από μία μόνο ποικιλία, δεν την αναμειγνύει.

Ο 5ος γύρος όπως τον περιγράφει ο εμπνευστής του, Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος:

Φέτος έχουμε ένα υπέροχο οινοποιείο με καταπληκτική θέα. Όσο για την ανηφόρα, έχουμε ανέβει άλλες δυό φορές, πέραν της περσινής, ακόμα και υπό βροχήν και δε διαμαρτυρήθηκε κανείς και καμμία. Απλά πέρσι η ανάβαση ήταν μετά από 50 σκληρά, για αστικούς ποδηλάτες, χιλιόμετρα, ενώ φέτος θα είναι μετά από 30 και για τους υπόλοιπους που θέλουμε να τεντώσουμε τα πόδια μας λίγο παραπάνω μετά από 41 και πιστέψτε με, με 5 στάσεις, ούτε που θα το καταλάβετε. Όπως υποσχέθηκα πέρσι, θα υπάρχουν δύο διαδρομές. Η μικρή διαδρομή είναι 44,8χλμ με 698 υψομετρικό ( το άθροισμα από τις ανηφόρες) και η κανονική 55,1 χλμ με 944 υψομετρικό. Παρ’ όλα αυτά οι διαδρομές μας δεν είναι ποτέ για ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ποτέ πάνω από 20-30 χιλιόμετρα. Είναι για ποδηλάτες, όχι για χρήστες ποδηλάτου, εξηγούμαι.  Για αυτούς και αυτές που τους αρέσει μια ποδηλατάδα να τα έχει όλα, και τις ανηφοριές της και τις κατηφοριές και τα παίρνουν όλα με πείσμα και αγάπη και ένα πλατύ χαμόγελο. Για το χαμόγελό σας αυτό τα κάνω όλα αυτά, όχι για τη γκρίνια των άλλων, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το γεύμα φέτος δεν θα έχει πειραματισμούς, θα είναι η κλασσική γουρνοπούλα και ο κόκκορας με ταλιατέλες και οι χορτοφαγικές μερίδες για όσους και όσες. Μας ταΐζει το γνωστό Κτήμα Βασιλείου που μας έχει ξαναταΐσει με επιτυχία στο παρελθόν. Δεν θα υπάρχει μπλουζάκι ή δεν θα είναι υποχρεωτικό. Υποκλίνομαι σε κάποιων τη γκρίνια. Άν, θα ανακοινωθεί με το άνοιγμα των συμμετοχών.

Πούλμαν θα υπάρχει και θα φύγει από το Καλλιμάρμαρο. Το βλέπω να συμπληρώνει νωρίς, όπως πέρσι.Με με δικό σας μέσο ανά δύο, σας έρχεται λίγο ακριβώτερα από το πούλμαν, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε από Αθήνα αργότερα, ενώ ανά 3 είναι λίγο φτηνότερα. Μπορείτε να βάζετε αγγελίες στη σελίδα μας στο facebook για να βρείτε συνεπιβάτες να μοιραστείτε τα καύσιμα –και την παρέα, και την παρέα!  Επίσης, όσοι αγοράσουν κρασιά σε ειδικές τιμές από τα οινοποιεία, θα τα βρουν στον τερματισμό.

Οι διαδρομές εδώ

http://ridewithgps.com/routes/3381926

http://ridewithgps.com/routes/3371976

 

πηγή: http://www.mbike.gr