Τα πιο τρελά σπορ του καλοκαιριού (video)

Τα πιο τρελά σπορ του καλοκαιριού (video)

Ιούλιος 16, 2014 - 15:01

Ανθρωποι που περπατάνε πάνω στο νερό, πετάνε και κάνουν απίθανες τούμπες

Το σκι είναι κλασικό. Το τζετ σκι θορυβώδες, φιγουρατζίδικο και σε μεγάλο βαθμό ξεπερασμένο. Τα φουσκωτά παιχνίδια πίσω από ταχύπλοα, απευθύνονται κυρίως σε παιδιά. Πώς να νιώσει λοιπόν κανείς την αδρεναλίνη στα ύψη, στην παραλία; 

Ευτυχώς, κάποιοι εξακολουθούν να πειραματίζονται ψάχνοντας τα πιο τρελά σπορ του καλοκαιριού. Και ανακαλύπτουν διαρκώς νέους τρόπους για να νιώσει κανείς ότι «πετάει» ή πως περπατάει πάνω στο νερό. Η Guardian βρήκε τα πέντε καλύτερα τέτοια σπορ για εκείνους που αναζητούν απεγνωσμένα νέες συγκινήσεις.  

Flyboarding
Αυτή η εφεύρεση θα μπορούσε να είναι αξεσουάρ πρωταγωνιστή ταινίας φαντασίας. Αντί αυτού, είναι το «εργαλείο» για κάθε τύπο που θέλει να εντυπωσιάσει στην παραλία. Φορώντας το, μπορεί ο καθένας να πεταχτεί από τη θάλασσα σαν δελφίνι και να αρχίσει τις περίτεχνες βουτιές, ενώ η συσκευή του δίνει ώθηση αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού. 

Aquatic hover board
Μοιάζει αρκετά με το προηγούμενο, με τη διαφορά ότι οι «πτήσεις», τα κόλπα και οι τούμπες γίνονται με στιλ που παραπέμπει στο σκέιμπορντ. Φτάνει περίπου σε ύψος 5 μ. και «πιάνει» τα 25 χλμ. την ώρα. 

Blob jumping
Ενα απλό σπορ ακόμη και τους λιγότερο αθλητικούς τύπους. Το ταλέντο που πρέπει να έχουν είναι η έλλειψη φόβου. Η λογική είναι απλή: άλμα σε ένα μισοφουσκωμένο τεράστιο μπαλόνι- κάτι σαν τραμπολίνο του νερού- και ο τολμηρός άλτης εκτινάσσεται αρκετά μέτρα ψηλά και μακριά.

Subwing
Ενα ακόμη σχετικά νέο θαλάσσιο παιχνίδι, που μοιάζει με υποβρύχια «πτήση», με τη βοήθεια ενός υδροδυναμικού «φτερού» στο οποίο κρατιέται όποιος το προσπαθήσει. 

Jetlev Flyer
Μοιάζει και αυτό με τα δύο πρώτα. Ο χρήστης έχει δεμένη στην πλάτη του μία συσκευή από όπου πετάγονται δύο πίδακες νερού. Η διαφορά είναι πως με αυτό είναι διαρκώς αρκετά μέτρα πάνω από το νερό, σε μεγάλο ύψος. 

Πηγή: iefimerida.gr

Flyboard - Coolest Water Jet Pack EVER!!!

Flyboard: real-life aquatic hoverboard

The Blob - Launching Humans 50 Feet High - Contour

Underwater flying - SUBWING

Water Jet Pack: Get High with Jetlev!