Τα χέλια της Μελισσάνης, τα γιγάντια όστρακα και οι εκπληκτικές υποβρύχιες σπηλιές της Κεφαλονιάς (vid)

Τα χέλια της Μελισσάνης, τα γιγάντια όστρακα και οι εκπληκτικές υποβρύχιες σπηλιές της Κεφαλονιάς (vid)

Ιούνιος 21, 2016 - 13:33

Ο Marcus Greatwood είναι επαγγελματίας δύτης με πολλά ρεκόρ στην κατοχή του. Με την εταιρεία του NoTanx ειδικεύεται στις καταδύσεις χωρίς φιάλες οξυγόνου αλλά και στην εξερεύνηση υπόγειων σπηλαίων. Έχει καταδυθεί σε αμέτρητα σπήλαια σε ολόκληρο τον κόσμο και πρόσφατα βρέθηκε και στην Κεφαλονιά.

Όπως περιγράφει ο ίδιος στο deeperblue.com, η εμπειρία του από τα υποθαλάσσια σπήλαια της Κεφαλονιάς ήταν συγκλονιστική. Το έντονο ανάγλυφο της Κεφαλονιάς, απότοκο της έντονης σεισμικής δραστηριότητας μέσα στο πέρασμα των αιώνων, εντυπωσίασε τον Greatwood, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να καταδυθεί στην Μελισσάνη, στον Καραβόμυλο, στη Ζερβάτη, στο Αγγαλάκι.

Ο Marcus Greatwood πήρε ειδική άδεια από τον δήμαρχο Κεφαλονιάς προκειμένου να βουτήξει στην περιοχή και το θέαμα που αντίκρισε ήταν συναρπαστικό.

Εξίσου εντυπωσιακές ήταν οι εμπειρίες του από το Αγγαλάκι, το οποίο περιγράφει ως «ένα σπηλαίου που είναι εύκολο να το βρεις και που προκαλεί δέος όταν το κοιτάζεις», αλλά και την Ζερβάτη που ονομάζει ως το «διαμάντι του καταλόγου των σπηλαίων της Κεφαλονιάς».

Τέλος, εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα και από την υποθαλάσσια πανίδα της Κεφαλονιάς, μ' αυτά που ξεχωρίζουν να είναι τα γιγάντια όστρακα που βρήκε στον βυθό της Κεφαλονιάς αλλά και τα χέλια στην Μελισσάνη.

 

NTX Dark Water : Cave Freediving in Kefalonia