Τα 5 ακριβότερα mountain bikes στον πλανήτη

Τα 5 ακριβότερα mountain bikes στον πλανήτη

Οκτώβριος 28, 2015 - 08:00

Θα έδινες 430.000€ για ένα ποδήλατο; Δες τα πιο παρανοϊκά ακριβά mountain bikes σε όλο τον κόσμο.

Ψάχνεις για καινούριο mountain bike; Κάτι που θα σε εμπνεύσει; Δε χρειάζεται να ψάχνεις άλλο. Εάν έχεις απεριόριστο budget, έχουμε να σου προτείνουμε μερικά φανταστικά ακριβά ποδήλατα.

Ξεκινάμε λοιπόν με το ακριβότερο, από χρυσό, και συνεχίζουμε με κάποια για πιο... καθημερινές μετακινήσεις, από αλουμίνιο, ανθρακονήματα και τιτάνιο...


Το χρυσό ποδήλατο© The House of Solid Gold
24 καρατίων χρυσό Extreme Mountain Bike από τη House of Solid Gold
Τιμή: $500.000

Χρυσό σκελετό από 24 καράτια; Έχει. 600 μαύρα διαμάντια; Έχει. 500 χρυσά ζαφείρια; Έχει. Σέλα από δέρμα αλιγάτορα; Έχει. Είναι σίγουρο, αυτό το ποδήλατο τα έχει όλα.

Και με 436.000€ νομίζουμε πως είναι ευκαιρία. Ποιος έχει μισό εκατομμύριο ευρώ που του περισσεύει για να αγοράσει ποδήλατο; Μόνο 13 άνθρωποι στον πλανήτη για την ακρίβεια. Ακριβώς, η ζήτηση σταμάτησε στον αριθμό 13 για το χρυσό ποδήλατο οπότε μην περιμένεις να το δεις στο ποδηλατάδικο της γειτονιάς σου.


M55
Τιμή: από $35.200

Σχεδιασμένο με τεχνολογία F1, το M55 μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Έχει σκελετό φτιαγμένο από αλουμίνιο, πίσω αναρτήσεις αέρα και "αιωρούμενα" δισκόφρενα Brembo μπροστά και πίσω (αυτό είναι το κομμάτι από την F1).

Σε αντίθεση με τα περισσότερα e-bikes που η ταχύτητά τους περιορίζεται στα 24χλμ., το M55 μπορεί να φτάσει στα 67χλμ. και έχει και ένα σένσορα που καταλαβαίνει πότε ο αναβάτης χρειάζεται λίγο βοήθεια από τον ηλεκτρικό κινητήρα.

Ξεκινώντας από τα 30.740€, η εταιρεία μας διαβεβαιώνει πως αξίζει τα λεφτά του: "Είναι ένα θέμα συζήτησης που ποτέ δε θα σε κάνει να βαρεθείς. Άσχετα με το αν το οδηγείς καθημερινά ή απλά το δείχνεις στο γιοτ σου ως έργο τέχνης."


Το Santa Cruz V10© Santa Cruz

Santa Cruz V10 Carbon CC X01 
Τιμή: £9,299

Αυτό το ποδήλατο έχει βρεθεί σε πολλά βάθρα σε όλο τον κόσμο. Είναι μια λεπτοφτιαγμένη, άγρια μηχανή για αγώνες.

Όπως θα περίμενες από τη Santa Cruz, η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ασύγκριτη εξασφαλίζοντας το καλύτερο ride.

Το ποδήλατο έχει επίσης και ρυθμιζόμενη γεωμετρία που μπορείς να τη ρυθμίσεις ανάλογα με τις προσωπικές σου επιλογές για το κάθε τερέν που βρίσκεσαι. Έχει γίνει εξοικονόμηση βάρους σε όποιο σημείο γινόταν, από το σκελετό μέχρι της ζάντες. Δεν έχει γίνει κανένας συμβιβασμός όμως στην αντοχή και τη σκληρότητα του ποδηλάτου.

Νομίζουμε ότι το μόνο που μας εμποδίζει να γίνουμε pro riders, είναι τα λεφτά για να αγοράσουμε αυτό το ποδήλατο. Εξάλλου τη διαφορά την κάνουν τα εργαλεία κι όχι ο ίδιος ο αθλητής, έτσι δεν είναι; Ή όχι;


Το Carbine της Intense© Carbine

Intense Carbine Factory 29
Τιμή: £8,999

Γι' αυτό το μηχάνημα Enduro, δεν έγινε κανένα σκόντο στα έξοδα. Ο απίστευτα ελαφρύς αλλά και άγριος σκελετός του κατάφερε να διατηρήσει ένα εκπληκτικό επίπεδο δύναμης, αντοχής και ακαμψίας.

Όπως μπορείς να καταλάβεις από την τιμή, το ποδήλατο είναι υψηλών προδιαγραφών. Ζάντες από ανθρακονήματα, μια κορυφαία ανάρτηση και ένα σύστημα μετάδοσης SRAM XX1 1x11 ταχυτήτων συμπληρώνουν την εικόνα. Εκτός των άλλων, το ποδήλατο είναι εφοδιασμένο στην standard έκδοσή του με dropper seatpost.


Το FTB της Bunditz© Bunditz

Budnitz FTB
Τιμή: $7,800

Αυτό το ποδήλατο δείχνει πραγματικά πανέμορφο. Αλλά αξίζει τα λεφτά του; Η ιστοσελίδα του λέει πως "πιθανότατα είναι η καλύτερη διασκέδαση που μπορείς να έχεις πάνω σε δύο ρόδες." Το αγοράζουμε!

Για να μιλήσουμε όμως σοβαρά, φαίνεται ότι είναι καλοφτιαγμένο ποδήλατο. "Ο χειροποίητος σκελετός από τιτάνιο ζυγίζει 2,2 κιλά και μπορείς να προσαρμόσεις το ποδήλατο στις δικές σου απαιτήσεις" -αλλά θα σου κοστίσει. Η αλλαγή χρώματος κάνει 700€ ενώ αν θες υδραυλικά δισκόφρενα θα δώσεις άλλα 250€.

Από τo RedBull.gr