Στο Google Earth το διάσημο Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 στην ορεινή Αρκαδία

Στο Google Earth το διάσημο Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 στην ορεινή Αρκαδία

Ιανουάριος 29, 2016 - 16:57

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Google κατέγραψε και προβάλει μέσω των χαρτών της, μέρος του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 που διέρχεται μέσα από τα διοικητικά του όρια, ξεκινώντας από το Δάρα Λεβιδίου και καταλήγοντας στην Ψηλή Βρύση Τεγέας (δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου).

Στη γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Τρίπολης, καταγράφηκε ορεινό τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, συνολικής απόστασης 22 χλμ. και ο πεζοπόρος, διασχίζοντας το μονοπάτι, ανακαλύπτει παραδοσιακά χωριά, πευκόφυτες κι ελατοσκέπαστες πλαγιές του Μαινάλου, καθώς και δενδρώδεις καλλιέργειες μήλων ΠΟΠ Ντελίσιους Πιλαφά, αλλά και πηγές και ποτάμια, που λούζονταν οι νύμφες του τραγοπόδαρου Πάνα, απαράμιλλης και ανυπέρβλητης ομορφιάς.

Αποτυπώθηκαν περισσότερες από 50.000 φωτογραφίες, με τη συσκευή Goοgle Trekker, προσφέροντας μια λεπτομερή απεικόνιση του φυσικού πλούτου της περιοχής και δημιουργήθηκε βίντεο 67 δευτερολέπτων για την προβολή της δράσης, το οποίο μπορεί να θαυμάσει ο λάτρης του αρκαδικού τοπίου, στο βίντεο παρακάτω.

Να σημειώσουμε πως, για πρώτη φορά εφαρμόζεται ψηφιακή καταγραφή και προβολή των ομορφότερων πεζοπορικών διαδρομών της χώρας μας, με τα πλέον σύγχρονα μέσα που προσφέρει η google earth, μέσω του street view, στο πλαίσιο ενίσχυσης του τουρισμού.

GOOGLE trekker TRIPOLI - Περπατώντας στο διεθνές μονοπάτι Ε4 στην Αρκαδία