Σπήλαιο Αγ. Τριάδας Καρύστου ( national geographic style... )

Σπήλαιο Αγ. Τριάδας Καρύστου ( national geographic style... )

Φεβρουάριος 28, 2014 - 09:10

To σπήλαιο Αγ.Τριάδος το επισκεφτήκαμε πρόσφατα με μια παρέα με βασικό πυρήνα από τον ΣΕΛΑΣ και βρισκεται στην Ν.Ευβοια σε κοντινή αποσταση από το ομόνυμο εκκλησακι.

Την εισοδο την βρισκεις κανείς ευκολα και σε οδηγει στην κλειδωμενη εισοδο του σπηλαιου (για λογους ασφαλειας). Αν και οριζόντιο στο πρώτο κομμάτι του ο σπηλαιολογικός εξοπλισμός είναι απαραίτητος (και η γνώση χρήσης του).

Μαγευτικότατο σπήλαιο που σε κάποια σημεία αναρωτιέσαι αν είσαι σε σπήλαιο ή απλά σε "κλειστό" φαράγγι. Η γαλοτσα ή φαραγγομποτακι και η στολη νεοπρεν είναι απαραίτητα. Το νεράκι κρύο αλλά τι να λέει μπροστά στην μαγεία του κλειστού θορυβώδους από καταρράχτες περιβάλλοντος...

Αρκετά τεχνικό σπήλαιο (μπράβο στα "παιδιά" από τον ΣΠΕΛΕΟ που έχουν αναλάβει το αρμάτωμα) με αρκετα κομματια όπου χρειάζεται αντιστηριξη, αρκετα καλα στενωματα, απαιτει ενιοτε αναρριχιση/καταρριχηση, με ανεβασματα/κατεβασματα, μικρες τραβερσες και πολυ νερο (ποταμι,καταρρακτες,πλυντηρια,λιμνουλες,σιφωνια you name it..).

Όπως λένε και κάποιοι παλιοί ".. αυτά για να τα δεις σε σπήλαιο πρέπει να κατέβεις κάνω από τα 400μ..." . Η Αγ. Τριάδα λοιπόν αν και απαιτητικό σπήλαιο με πολλά τεχνικά παιχνίδια, σε αφήνει με μια μαγεία στο τελός. Και μέσα σε όλα ξέχασα και τον πλούσιο διάκοσμο (γκουρ, κουρτίνες και 1002 καλούδια καλοπιστικα) ένεκα ότι παρασύρθηκα από την φαραγγοκουβέντα ενώ πρόκειται για σπήλαιο!! Δυστυχώς για μας είχαμε λίγη ώρα στη διάθεσή μας και ενώ γεμίσαμε εικόνες θέλαμε κι' αλλό. Επιφυλασσόμεθα..

Μοιράζομαι λίγο από τη μαγεία...

chatnoir