Spetsathlon 2014

Spetsathlon 2014

Απρίλιος 14, 2014 - 14:08
Date: 
25/04/2014

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου Τριάθλου Σπετσών (Spetsathlon) το 2013, το Spetsathlon 2014 θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2014 προσφέροντας ένα τριήμερο γεμάτο αγωνίσματα αλλά και άφθονη διασκέδαση.

Το Spetsathlon συνδιοργανώνεται με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και περιλαμβάνει το Spetses Triathlon Sprint (κολυμβητικό αγώνα 750μ.,ποδηλατικό αγώνα 25χλμ., αγώνα δρόμου 5χλμ.) και το Spetses Triathlon Endurance (κολυμβητικό αγώνα 1500μ., ποδηλατικό αγώνα 50χλμ., αγώνα δρόμου 10χλμ.). Τους δύο αγώνες περιβάλλει το γραφικό σκηνικό των Σπετσών ανάμεσα στα καταπράσινα πεύκα και τη γαλάζια θάλασσα αλλά και στα πλακόστρωτα καλντερίμια. Οι αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή ως μέλη ομάδας σκυταλοδρομίας ενώ μετάλλια θα απονεμηθούν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Παράλληλα, και όσοι δεν είναι τριαθλητές μπορούν να συμμετάσχουν στον Ποδηλατικό Αγώνα 25χλμ. – Γύρο του νησιού απολαμβάνοντας την μαγευτική θέα προς τον Αργοσαρωνικό Κόλπο.

Ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός αποτελεί η φιλοξενία Παραολυμπιονικών αθλητών οι οποίοι θα λάβουν μέρος στον αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τους Παραολυμπιακούς αγώνες Τριάθλου που διοργανώνονται για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό ξένων επισκεπτών και υπόσχεται να προσφέρει αξέχαστες στιγμές, όχι μόνο εξαιτίας των αγωνισμάτων, αλλά και λόγω του πλήθους των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένα pasta party, δωρεάν προς όλους, ενημερωτική συνάντηση αθλητών, πρόγραμμα ασκήσεων πριν τον αγώνα και πολιτιστικές ξεναγήσεις.

Το Spetsathlon τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Δήμου Σπετσών.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.spetsathlon.com