Sony Xperia Z, το πρώτο αδιάβροχο Android 4.1 με κάμερα 13 megapixel και HDR video

Sony Xperia Z, το πρώτο αδιάβροχο Android 4.1 με κάμερα 13 megapixel και HDR video

Ιανουάριος 15, 2013 - 14:52

Η Sony δημιούργησε ένα μικρό θαύμα για το Android. Το Sony Xperia Z είναι το πρώτο πραγματικά όμορφο Android smartphone που κάνει περισσότερα από όσα υπόσχεται. Ίσως για πρώτη φορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά να έρχονται σε δεύτερη μοίρα, με το OmniBalance design του Sony Xperia Z να κυριαρχεί.

Οθόνη 5 ιντσών με full HD Reality Display 1080p ανάλυση και την βοήθεια του νέου Mobile BRAVIA Engine 2 για βελτιστοποιημένη απεικόνιση εικόνας κατά την διάρκεια βίντεο όπου το μαύρο φαίνεται πραγματικά μαύρο και οι λεπτομέρειες ξεχωρίζουν αμέσως. Για όσους μετράνε, η οθόνη του Sony Xperia Z έχει 443 dpi!

SONY XPERIA Z HDR VIDEO ΚΑΙ ΟΘΟΝΗ 443DPI
Ο νέος Exmor RS αισθητήρας της κάμερας έχει ανάλυση 13 megapixel και μπορεί να κάνει καλά δύο πράγματα. Φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό με μειωμένο θόρυβο και καλύτερη λεπτομέρεια αλλά και HDR video. Το Sony Xperia Z είναι το πρώτο smartphone που μπορεί να τραβήξει HDR video και HDR φωτογραφίες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το βίντεο θα έχει μεγαλύτερη λεπτομέρεια και καλύτερα χρώματα ακόμα και σε συνθήκες που κανονικά ο ουρανός φαίνεται ένα ενιαίο λευκό κομμάτι στην οθόνη και ο δρόμος σχεδόν μαύρος.

Το εκπληκτικό design του Sony Xperia Z είναι επίσης έξυπνο. Αντέχει το νερό μέχρι και ένα μέτρο βάθος για μισή ώρα ή απλά δεν το απασχολούν οι σταγόνες και ο καφές γιατί είναι αδιάβροχο. Ούτε η σκόνη προβληματίζει το νέο Sony smartphone γιατί είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να αντιστέκεται.

Ο επεξεργαστής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον γνωστό quad-core Snapdragon S4 Pro στο 1.5GHz. Η σύνδεση σε δίκτυα LTE 4G θεωρείται δεδομένη όπως και τα 16GB ενσωματωμένης μνήμης, 2GB RAM, NFC αλλά και η δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας μνήμης microSD. Όλα αυτά υπό τον έλεγχο και εποπτεία του Android 4.1 που εννοείται ότι χαρακτηρίζει το Sony Z ως PlayStation Certified συσκευή για τρελό gaming.

UPDATE: Δείτε 6 hands on βίντεο από την παρουσίαση του Sony Xperia Z στην CES 2013

Πηγή: pestaola.gr

youtube://v/gWysHOjl95E