Snowboarding στον Όλυμπο (vid)

Snowboarding στον Όλυμπο (vid)

Απρίλιος 03, 2016 - 10:43

Στο 7ο και τελευταίο επεισόδιο του snowboarding series TTAG The Shred Diaries, πάμε στον Όλυμπο από την Redbull.

Στο τελευταίο επεισόδιο του series "The Thing About Greece... The Shred Diaries" που ετοίμασε και αφηγείται ο Θέμης Λαμπρίδης, μεταφερόμαστε στο πιο ψηλό βουνό της Ελλάδας, τον Όλυμπο.

"Η τελευταία αποστολή μας θα αποδεικνυόταν και η πιο δύσκολη μέχρι τώρα, το όρος Όλυμπος. Η κατοικία των 12 θεών που ζούσαν στις βαθιές χαράδρες του βουνού. Αφήσαμε τη Θεσσαλονίκη με πολύ κέφι κι οδηγήσαμε νοτιοδυτικά στο Λιτόχωρο για ανεφοδιασμό. Τότε ήταν που κοιτάξαμε προσεκτικά για πρώτη φορά τον ορεινό όγκο. Τα σχεδόν 35 κιλά που κουβαλούσα στην πλάτη μου έκαναν αυτή την αποστολή τον προσωπικό μου Γολιάθ, και όσες φορές κι αν σκέφτηκα να τα παρατήσω και να γυρίσω πίσω, ήταν από καθαρό πείσμα που συνέχιζα. Εκεί μας υποδέχθηκε ο Μιχάλης κι ο Θοδωρής στο καταφύγιο Κάκαλος (2.650μ υψόμετρο) με μπόλικο νερό και ζεστό τσάι.

Για μένα αυτό ήταν ήδη μεγάλο επίτευγμα. Πλέον, είχαμε ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, σε ένα τεράστιο ζικ-ζακ, και είχαμε καταλήξει στην κορυφή του κόσμου, αναπολώντας της προηγούμενες περιπέτειές μας."

"Ξέραμε πως πιθανότατα ο Δίας μας παρακολουθούσε σε όλη την διαδρομή της ανάβασης, έτσι φτάνοντας πετάξαμε τα πράγματά μας κάτω και προσευχηθήκαμε όπως ήξερε ο καθένας. Αφού κατευνάσαμε τους θεούς ήταν ώρα να κάνουμε μια αναγνωριστική αποστολή. Τότε ήταν που πρόσεξα πως το καταφύγιο έμοιαζε πολύ με quarter pipe. Είχαμε ακούσει πως θα έπιανε κακός καιρός, έτσι σκαρώσαμε ένα σχέδιο. Θα χτίζαμε το μεγαλύτερου υψομέτρου snowpark της χώρας. Βγάλαμε τα φτυάρια και περάσαμε τις επόμενες δύο μέρες σκάβοντας και διαμορφώνοντας το χιόνι. Η ομάδα Β με αρχηγό το Γεράσιμο έφτασε τελικά στο καταφύγιο για να πάρει μέρος στη δράση.

Την επόμενη μέρα ο καιρός καθάρισε κι όλοι διάλεξαν το hit τους. Είτε hiking lines είτε shredding στο πάρκο, όλοι απόλαυσαν riding με τους Θεούς.

Το τέλος του ταξιδιού με αυτό το κεφάλαιο στον Όλυμπο, έδωσε σίγουρα μια προοπτική στα πράγματα. Αυτή η χώρα είναι εξαιρετική για εξερεύνηση και υπήρχαν πολλοί, άντρες και γυναίκες, έτοιμοι να ανακαλύψουν περισσότερα στη δική τους 'αυλή'."

Δείτε το βίντεο εδώ.