Snowboard με ρυμουλκό αεροπλάνο (photos)

Snowboard με ρυμουλκό αεροπλάνο (photos)

Φεβρουάριος 05, 2015 - 12:11

Βρετανός ξεπέρασε τα 125 χλμ./ώρα κάνοντας snowboard στο Σεν Μόριτς της Ελβετίας και ενώ τον τραβούσε αεροσκάφος!

Ο Τζέιμι Μπάροου ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο γρηγορότερος Βρετανός αθλητής του snowboard κατάφερε να αναπτύξει αυτή τη φορά ταχύτητα 125 χλμ./ώρα, ρυμουλκούμενος από ένα κανονικό αεροπλάνο.

Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στο κοσμοπολίτικο Σεν Μόριτς της Ελβετίας και πιο συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Ενγκαντίν. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη ρυμούλκηση του ριψοκίνδυνου 22χρονου πάνω στην παγωμένη λίμνη του Σεν Μόριτς, όμως η προσπάθεια έγινε τελικά στο αεροδρόμιο, επειδή το πάχος του πάγου δεν ήταν απόλυτα ασφαλές.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές, με τη θερμοκρασία στους -17 βαθμούς Κελσίου και επικρατούσε ηλιοφάνεια. Ο Μπάροου ρυμουλκήθηκε από ένα αεροσκάφος τύπου PC12, στο πηδάλιο του οποίου καθόταν ο Ελβετός πιλότος Ντούρι Γιος. Για τις ανάγκες του εγχειρήματος δημιουργήθηκε ένας διάδρομος από χιόνι παράλληλα προς τον διάδρομο προσγείωσης και πάνω σε αυτόν γλιστρούσε με το snowboard ο Βρετανός, ενώ τον τραβούσε το ελικοφόρο αεροπλάνο. Αυτό δυσκόλεψε την προσπάθεια του Μπάροου, που ήταν αναγκασμένος να κάνει snowboard λοξά δεξιά πίσω από το αεροσκάφος. Ταυτόχρονα, οποιαδήποτε παρέκκλιση από την πορεία θα ήταν πολύ επικίνδυνη, γιατί θα βρισκόταν να κινείται ξαφνικά ο νεαρός με τη σανίδα του snowboard στην άσφαλτο!

Τελικά όλα πήγαν καλά, ο Μπάροου έπιασε –μαζί με το αεροπλάνο- μία ταχύτητα της τάξης των 125 χλμ./ώρα και του άρεσε τόσο πολύ, ώστε επανέλαβε την προσπάθειά του άλλες δύο φορές!

από το gazzetta.gr