Σεμινάριο Α΄Βοηθειών για Canyoneers από τον ΠΟΑ

Σεμινάριο Α΄Βοηθειών για Canyoneers από τον ΠΟΑ

Σεπτέμβριος 07, 2012 - 15:33

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών αντιμετωπίζοντας με συνέπεια τον τομέα της εκπαίδευσης και θέλοντας να διευρύνει το γνωστικό αντικείμενο των μελών του οργάνωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην παροχή Α΄ Βοηθειών.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο ήταν ανοιχτή για όσα μέλη του συλλόγου επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στις Α΄Βοήθειες, δίνοντας προτεραιότητα συμμετοχής στα μέλη που αναλαμβάνουν ενεργά υπεύθυνο ρόλο συνοδού στις εξορμήσεις Canyoning του συλλόγου.

Ο οργανισμός που επιλέχθηκε να συνεργαστούμε είναι ο American Heart Association, τόσο για την εγκυρότητα, αξιοπιστία, πρωτοπορία του στην έκδοση οδηγιών όσο και για την παγκόσμια αναγνωσιμότητα και το πλούσιο και ευέλικτο portfolio εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διαθέτει.

Το πρόγραμμα που διεξήχθη είναι το Heartsaver® First Aid CPR AED το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αναγνωρίζει έγκαιρα ένα επείγον περιστατικό και να παρέχει αποτελεσματική φροντίδα τα κρίσιμα πρώτα λεπτά μέχρι να φτάσει εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ παράλληλα διδάσκει τις τεχνικές της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και της απελευθέρωσης αεραγωγού από ξένο σώμα.  Για τη διδασκαλία χρησιμοποιούνται οπτικοακουστικά μέσα και εκτεταμένη πρακτική εξάσκηση σε ανθρώπινα ομοιώματα.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες ανάγκες των μελών του συλλόγου επιλέχτηκε το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρέχει σημαντικές περαιτέρω επιλογές για διεύρυνση των ικανοτήτων μας και σε μη αστικό περιβάλλον που συχνά εξορμούμε.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε 17-19 Ιουλίου με εκπαιδευτές τους Β. Μαργαρίτη και Α. Παπαγεωργίου, ενώ επιδοτήθηκαν αναλογικά της δράσης τους, οι συμμετέχοντες από τον σύλλογο.

Επιτυχόντες απόφοιτοι είναι οι ακόλουθοι:

Δήμητρα Στέρπη
Ευστάθιος Λιχούδης
Κωνσταντίνος Μπέκας
Κατερίνα Μανέττα
Γιώργος Βουρλούμης
Παναγιώτης Τσίγκανος
Αδαμαντία Ζαχαριάδη
Γιώργος Παπαδόπουλος
Μάρκος Κουφοπαντελής

Στιγμές από την εκπαίδευση μπορείτε να δείτε στο Video στην ιστοσελίδα του canyoninggreece.gr