Σεμινάρια εκπαίδευσης ομάδας διάσωσης αναρριχητών στο Λεωνίδιο

Σεμινάρια εκπαίδευσης ομάδας διάσωσης αναρριχητών στο Λεωνίδιο

Φεβρουάριος 09, 2018 - 20:12

Καθώς το Λεωνίδιο αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους αναρριχητικούς προορισμούς στην Ευρώπη, με 1200 και πλέον διαδρομές και τη δυνατότητα για τη διάνοιξη πολλών νέων, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας στα πλαίσια της υποστήριξης του Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου έκρινε επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας μιας ομάδας διάσωσης αναρριχητών. Η ομάδα αυτή θα απαρτίζεται από το αρμόδιο  Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λεωνιδίου, τα μέλη του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου καθώς και μίας ομάδας εθελοντών αναρριχητών.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη μιας τέτοιας προσπάθειας είναι η λήψη εξειδικευμένης εκπαίδευσης, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο με τη μορφή σεμιναρίων, παρουσιάσεων όσο και σε πρακτικό, με συχνές εξασκήσεις και ασκήσεις, προσομοιώνοντας πραγματικά περιστατικά.
 
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) πραγματοποίησαν  με επιτυχία το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στο κτίριο Φάμπρικα Πολιτισμού τα ακόλουθα σεμινάρια:
 
  1. Σεμινάριο Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή (BLS-AED) διάρκειας 5 ωρών το οποίο είναι πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC) 
  2. Σεμινάριο Βασικών Πρώτων Βοηθειών πιστοποιημένο από την ΕΕΚΑΑ 
Ευχαριστούμε θερμά την ΕΕΚΑ και τους εκπαιδευτές των σεμιναρίων κ. Κωνσταντίνο Τζώρτζη, την κα Σταματίνα Ιορδανοπούλου και κ.Βασίλης Γεωργιλάς για τον επαγγελματισμό και την εξαιρετική οργάνωση.

Επίσης ευχαριστούμε  τα μέλη του Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λεωνιδίου, του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου καθώς και τους εθελοντές αναρριχητές, που ενεγράφησαν, παρακολούθησαν και συνεργάστηκαν άψογα συντείνοντας στην επίτευξη του στόχου των σεμιναρίων. Το ενδιαφέρον ωστόσο και άλλων εθελοντών συμπολιτών μας υποδηλώνει την  ανάγκη επανάληψης της δράσης με περαιτέρω σεμινάρια. 

Από το leonidion.gr