Sea kayaking στον όρμο του Ναυαρίνου

Sea kayaking στον όρμο του Ναυαρίνου

Ιούνιος 27, 2014 - 13:52

Φωτορεπορτάζ από την θαλάσσια βόλτα με καγιάκ στον όρμο του Ναβαρίνο. Μέχρι πρόσφατα, ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό μεταξύ των μυημένων. Σήμερα, η Πύλος και ο όρμος του Ναυαρίνου αποτελούν έντονη επιθυμία για ολους τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφτούν τα εκπληκτικά τοπία της. 

Περιγραφή δραστηριότητας από Explore Messinia

Ο τόπος

Με ορμητήριο το φυσικό λιμάνι του όρμου του Ναυαρίνου, δίπλα στην αμφιθεατρική πόλη της Πύλου, ξεκινάμε την περιήγηση μας για να εξερευνήσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του ιστορικού όρμου. Μέσα σε ένα απίστευτου φυσικού κάλους τοπίο, απολαμβάνουμε τα καταγάλανα νερά του, τις χρυσές αμμώδης παραλίες οπού θαλάσσιες χελώνες επιστρέφουν να ωοτοκίσουν, και τα βαριά μεσαιωνικά κάστρα που στέκουν πάνω από ιστορικά ναυάγια σκιαγραφώντας την πλούσια πολεμική ιστορία του τόπου.

Η δραστηριότητα

Αφού πρώτα ενημερωθούμε συνοπτικά για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε και πάρουμε τις βασικές γνώσεις για τις τεχνικές στο θαλάσσιο καγιάκ, ξεκινάμε την διαδρομή μας πλέοντας αρχικά περιμετρικά μέσα στον όρμο με αρχικό προορισμό μας τον επιβλητικό μονόλιθο της νησίδας Πύλου ή Φανάρι με την εντυπωσιακή αψίδα που σχηματίζεται στο βόρειο άκρο της. Συνεχίζουμε για την νήσο Σφακτηρία κάνοντας και μια μικρή στάση για εξερεύνηση με μάσκα και αναπνευστήρα στο νότιο άκρο του νησιού. Κατευθυνόμαστε στο εσωτερικό του κόλπου εξερευνώντας την ακτογραμμή της Σφακτηρίας έως ότου φτάσουμε στην αποβάθρα που οδηγεί στο Ρώσικο μνημείο. Σε αυτό το καταπράσινο μέρος του νησιού ξεκουραζόμαστε και απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ ελληνικό γεύμα με φρούτα και παραδοσιακά προϊόντα. Από εκεί ολόκληρος ο όρμος του Ναυαρίνου είναι στα πόδια μας. Στα αξιοθέατα της διαδρομής θα συναντήσουμε επίσης όλα εκείνα τα μνημεία που αφιερώθηκαν σε αυτούς που πολέμησαν στην ιστορική ναυμαχία και θα πληροφορηθούμε για την έκβαση του ιστορικού αυτού γεγονότος στο ρου της ιστορίας.

Περισσότερα για μαγικές βόλτες με καγιάκ δείτε στο exploremessinia.com