Sea Kayak με τους κοπηλάτες του Αιγαίου ...

Sea Kayak με τους κοπηλάτες του Αιγαίου ...

Νοέμβριος 01, 2013 - 10:53

Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στην πλαζ δίπλα στο Ν.Ο.Α.Βάρκιζας. Καλοκαιρινός καιρός, ιδανικός για μια ακόμα βουτιά πριν παραδεχτώ ότι το καλοκαίρι έχει τελειώσει. Ο αγώνας sea kayak μόλις έχει τελειώσει με νικητή και πάλι τον Γιώργο Καρπάθιο (www.aegean-paddlers.com). Το έκτο μετάλλιό του σε αυτόν τον αγώνα. Είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο μέσω γνωστού να τα πούμε.

Ο Γιώργος είχε φέρει μαζί του και σκάφος (sea kayak) για μένα τον αρχάριο. Γνωριστήκαμε και μπήκαμε κατευθείαν για την αναγνωριστική βόλτα – test drive. Ήμουνα ψημένος ούτως ή άλλως, η βόλτα ήταν απλά η σφραγίδα.

Τέσσερις μέρες μετά βρισκόμαστε στην Βούλα (κοντά στο Bo club) με καιρικές συνθήκες αντίστοιχες της προηγούμενης. Πάμε απέναντι μου λέει, στην βραχονησίδα Υδρούσα, θα κάνουμε προπόνηση στην πορεία. Πόσες φορές και για πόσα χρόνια λιμπίζομαι βόλτα στα νησάκια αυτά της παραλιακής Αττικής δεν περιγράφεται... Δεν αναφέρω την  άνεση του «πάμε μια απέναντι» λες και πετάγεσαι να πάρεις κάτι από το περίπτερο...

Ο Γιώργος είναι ένας ζεστός τύπος με τρελή διάθεση και όρεξη για το sea kayak. Έχει αναγνωρίσει ότι το sea kayak μπορεί να είναι 12μηνο σπορ με φυσικά με πολλές εναλλακτικές διαδρομές λόγω του μήκους ακτογραμμής της Ελλάδας και φυσικά τον εντυπωσιακά προσιτό καιρό σε σχέση με την Αγγλία και τη Νορβηγία πχ. Ασχολείται πάνω από 10 χρόνια με το άθλημα διατηρώντας παράλληλα έναν απερίγραπτο ενθουσιασμό για το σπορ και κάνει τα πάντα, επισκευές, εκπαίδευση, διοργανώνει εκδρομές ημερήσιες, πολυήμερες, adventures, συμμετέχει σε αγώνες, πηγαίνει στο εξωτερικό για εκπαίδευση κάθε χρόνο, ενημερώνεται, εισάγει τα σκάφη και τον εξοπλισμό του, ενώ είναι ο προτεινόμενος συνοδός-οδηγός στην Ελλάδα από την ISKGA (International Sea Kayak Guide Association)

Οι δυνατότητες με τα sea kayak είναι απλά πάρα πολλές για τις απαριθμήσω (νησιά, νησάκια, βραχονησίδες, λίμνες, κόλποι, ακτογραμμές ενώ οι πιο έμπειροι καλύπτουν με άνεση μεγάλες αποστάσεις ακόμα και σε "δύσκολους καιρούς" κλπ). Δεν ξέρω σε πόσο καιρό θα είμαι ψυχολογικά και τεχνικά έτοιμος για πολυήμερο ταξίδι, καθότι δουλειές και υποχρεώσεις, με απομακρύνουν από την εντατικοποίηση των μαθημάτων αλλά σε κάθε περίπτωση ο Γιώργος είναι «μέσα» με κάθε ευελiξία.

chatnoir