Ρωσίδα παίζει με τις φάλαινες στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής

Ρωσίδα παίζει με τις φάλαινες στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής

Ιούλιος 03, 2012 - 12:58

Ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο πείραμα εφάρμοσαν οι επιστήμονες στην Ανταρκτική,σε μία προσπάθεια να δαμάσουν και να μελετήσουν απο κοντά ένα ζευγάρι λευκών φαλαινών beluga που κολυμπούσε στα παγωμένα νερά του Αρκτικού Κύκλου.

Η 36χρονη Ρωσίδα Νατάλια Αβσένκο που ασχολείται επαγγελματικά με τις καταδύσεις, αποφάσισε να ξεγυμνωθεί αψηφώντας τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες,καθώς οι θαλάσσιοι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι φάλαινες beluga αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με τεχνητά υλικά όπως η στολή του δύτη.

Υπάρχουν μόλις 100.000 φάλαινες beluga στην άγρια φύση, οι οποίες είναι γνωστές για τις εκφράσεις του προσώπου τους, που μοιάζουν πολύ με τις ανθρώπινες, ενω στις φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν στη Λευκή Θάλασσα κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, δείχνουν να απολαμβάνουν το κολύμπι με την νεαρή Ρωσίδα.

Το πείραμα αυτό βέβαια ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο, αφού ο μέσος άνθρωπος κινδυνεύει να πεθάνει αν μείνει για πέντε λεπτά σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Ευτυχώς η τολμηρή Νατάλια είναι ειδική στη yoga και χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές διαλογισμού για να κρατά την αναπνοή της και να παραμένει στα παγωμένα νερά που φτάνουν τους -1,5 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

 

Πηγή: iefimerida.gr