Ricoh WG-M2, η νέα ανθεκτική και ελαφριά 4K action camera

Ricoh WG-M2, η νέα ανθεκτική και ελαφριά 4K action camera

Φεβρουάριος 25, 2016 - 09:39

Η Ricoh ανακοίνωσε τη νέα action camera WG-M2 η οποία θα αντικαταστήσει τη WG-M1, προσθέτοντας 4K βίντεο στα 30 fps.

 

Η Ricoh WG-M2 μπορεί να καταδυθεί σε βάθος εώς 19.8 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του νερού (έναντι των 9.8 μέτρων της Ricoh WG-M1), ενώ είναι και 40% μικρότερη και ελαφρύτερη. Επίσης, είναι ανθεκτική στα χτυπήματα, σε θερμοκρασίες εώς -10°C και πτώσεις από ύψος 2 μέτρων.

Η νέα action camera ενσωματώνει υπερευρυγώνιο φακό 202 μοιρών και εκτός από 4K, μπορεί να καταγράψει βίντεο Full HD 1080/60p και HD 720/120p, ενώ τραβάει και φωτογραφίες ανάλυσης 8 megapixel. Το ISO της ρυθμίζεται από 200 ως 6400 (για φωτογραφίες μόνο) και η μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων πιάνει τα 8 καρέ το δευτερόλεπτο.

Έχει ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 1,5" με δυνατότητα live view, ενώ ένα νέο χαρακτηριστικό είναι το δονούμενο record button, για να γνωρίζει ο χρήσης πότε ξεκινά και τελειώνει η καταγραφή. Επιπλέον διαθέτει WiFi για απομακρυσμένο έλεγχο (αλλαγή ISO, ισορροπίας λευκού, αντιστάθμισης της έκθεσης) και δυνατότητα live view μέσω smartphone και της εφαρμογής Image Sync.

Η Ricoh WG-M2 θα είναι διαθέσιμη μαζί με μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ στα τέλη Απριλίου, στην τιμή των 299.95 δολαρίων.

RICOH WG-M2
Υψηλών προδιαγραφών action camera, η οποία διαθέτει ένα πλήρως αδιάβροχo και ανθεκτικό σώμα, έναν υπερευρυγώνιο φακό 204 μοιρών και καταγραφή βίντεο 4K στα 30 καρέ.

Η RICOH IMAGING COMPANY, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την κυκλοφορία της υψηλών προδιαγραφών RICOH WG-M2. Μέσα σε ένα συμπαγές και ελαφρύ σώμα πλήρως αεροστεγές και ανθεκτικό η μηχανή περιλαμβάνει κάποια προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως την καταγραφή ταινιών 4Κ και τον υπερευρυγώνιο φακό.

Η RICOH WG-M2 αναπτύχθηκε ως το ανώτερο μοντέλο πάνω από την WG-M1 (παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2014). Έχει εξαιρετική απόδοση και αντοχή σε απαιτητικές συνθήκες όπως χαμηλές θερμοκρασίες έως -10°C, υποβρύχιες λήψεις έως 20 μέτρα και πτώσεις από 2 μέτρα ύψος. Είναι η πρώτη action camera της Ricoh με δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K, εξαιρετική απόδοση σε απαιτητικές συνθήκες, αδιάβροχη σε βάθος μέχρι 20 μέτρα, ανθεκτική στα χτυπήματα από πτώσεις ύψους 2 μέτρων και ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι -10°C. Σε συνδυασμό και με την εξαιρετικά ευρεία γωνία του φακού 204 μοιρών, αιχμαλωτίζει δυναμικά, υψηλής ευκρίνειας και high-bit-rate αρχεία ταινιών με έντονη προοπτική. Επιπλέον έρχεται εξοπλισμένη με μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν: λειτουργία δόνησης για να ενημερώνει το χρήστη στην αρχή και το τέλος της καταγραφής ταινίας, λειτουργία προσανατολισμού της LCD ώστε να καταγράφετε ταινίες σε όρθια θέση ανεξαρτήτως του προσανατολισμού της κάμεράς σας (σε κάθετη θέση ή ακόμη και ανάποδη θέση), 7 εφέ εικόνας ώστε να απαθανατίζετε ταινίες με χαρακτηριστικά οπτικά εφέ και μία πληθώρα λειτουργιών επεξεργασίας βίντεο όπως για παράδειγμα λειτουργία αποθήκευσης σταθερής εικόνας και λειτουργία διαχωρισμού ταινίας. Με μία ποικιλία αξεσουάρ στήριξής με τα οποία μπορείτε να στερεώσετε την κάμερα σε διάφορα αντικείμενα και επιφάνειες, η RICOH WG-M2 βελτιώνει την ελευθερία της action φωτογραφίας και επιτρέπει στον χρήστη να καταγράφει ποικίλες αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες με εντυπωσιακές εικόνες άνευ προηγουμένου.

Η RICOH WG-M2 διαθέτει ένα εξαιρετικά στιβαρό αλλά και κομψό σώμα που σχεδιάστηκε να παρέχει εύκολο χειρισμό ακόμη και όταν είναι στερεωμένη σε αντικείμενα όπως ποδήλατα και μηχανές.

Βασικά Χαρακτηριστικά

1. Καταγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας με υπερ-ευρυγώνιο φακό. 
Η WG-M2 παρέχει επιλογή δύο γωνιών λήψης: Wide Mode, με μέγιστη γωνία θέασης περίπου στις 204 μοίρες, για να αιχμαλωτίζετε την μεγαλοπρέπεια της φύσης σε δυναμικές φωτογραφίες με έντονη προοπτική και Narrow mode, με γωνία θέασης περίπου στις 151 μοίρες για καταγραφή θεμάτων καθημερινότητας με μια πιο φυσική προοπτική. Στο Narrow mode, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία SR για να μειώσει σημαντικά τους κραδασμούς της κάμερας κατά τη διάρκεια της λήψης. Επίσης παρέχει καταγραφή βίντεο 4K Full HD, αιχμαλωτίζοντας υψηλής ευκρίνειας εκτεταμένα κλιπ (3840 x 2160 pixels, με αναλογία 16:9 ) σε ένα βαθμό 30 frames το δευτερόλεπτο. Εφόσον επιτρέπει στο χρήστη να καταγράψει αρχεία βίντεο σε υψηλό bit rate100Mbps, παρέχει χαμηλής συμπίεσης, υψηλής ευκρίνειας αρχεία για να ανταποκριθεί σε ένα ευρύτερο φάσμα απαιτήσεων. Σε κατάσταση Full HD, παρέχει επιπλέον υψηλότερο ρυθμό 60 καρέ το δευτερόλεπτο για να καταγράψει θέματα με πιο ομοιόμορφη κίνηση. Για την αναπαραγωγή εκτεταμένων ταινιών όπως για παραδειγμα μία μεγάλη διαδρομή με ποδήλατο, η κάμερα διαθέτει μια σειρά από βολικέΚς λειτουργίες όπως: κατάσταση Time-Lapse, στην οποία αναπαράγει την ταινία με ταχύτητα 30, 60 ή και 150 φορές μεγαλύτερη της κανονικής, κατάσταση Endless Recoding, όπου αυτόματα δημιουργούνται αρχεία βίντεο με 5, 10 ή 25 διαλείμματα και κατάσταση High-Speed Movie, στην οποία αναπαράγεται η εικόνα σε slow-motion image ενός αντικειμένου μου κινείται γρήγορα. Επιπρόσθετα ένα τερματικό micro-HDMI (type D) παρέχεται στο σώμα της κάμερας για ταυτόχρονη αναπαραγωγή βίντεο και ήχου σε εξωτερικές συσκευές ήχου και εικόνας.

2. Έξυπνα σχεδιασμένο σώμα για outdoor δραστηριότητες
Η WG-M2 διαθέτει ένα αδιάβροχο σώμα ιδανικό για καταδύσεις σε βάθος 20 μέτρων (έως 2 ώρες – πιστοποίηση IPX8 ήJIS Class 8). Το μόνο που χρειάζεται είναι η τοποθέτηση του επίπεδου φακού (περιλαμβάνεται στη συσκευασία) έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εστίαση μέσα στο νερό.
Επίσης είναι σχεδιασμένη για να αντέχει σε πτώσεις από ύψος 2 μέτρων, σε περιβάλλον με έντονη σκόνη (πιστοποίηση IPX6 ήJIS Class 6) αλλά και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες (έως -10°C). Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν την WG-Μ2 ως την πιο ανθεκτική action camera στην αγορά χωρίς να απαιτείται η χρήση κάποιου εξτρά housing.

3. Νέα λειτουργία δόνησης
Πιέζοντας το πλήκτρο εγγραφής ενεργοποιείται στιγμιαία η λειτουργία δόνησης της WG-M2 ενημερώνοντας για την έναρξη ή την λήξη της καταγραφής έτσι ώστε να είναι σίγουρος ο χρήστης ότι κατέγραψε το στιγμιότυπο που ήθελε.

4. Επτά διαφορετικά εφέ καταγραφής
Η WG-M2 διαθέτει 7 μοναδικά προφίλ καταγραφής τα οποία προσδίδουν ένα ειδικό εφέ στο κλιπ: Φωτεινό, Φυσικό, Μονόχρωμο, Έντονη σκίαση, Ξεπλυμένα χρώματα, Έντονα χρώματα και υψηλή αντίθεση.

5. Εξαιρετικά χρώματα και άριστη διαχείριση του λευκού χρώματος κάτω από το νερό
Η WG-M2 διαθέτει ειδικό προφίλ εγγραφής για λήψεις στο βυθό που διορθώνει αυτόματα τα χρώματα και την αντίθεση εξαλείφοντας το πρόβλημα με το έντονο μπλε.

6. Ασύρματη Wi-Fi συνδεσιμότητα με smartphones & tablets
Εγκαθιστώντας την εφαρμογή Image Sync στο smartphone ή tablet σας, ο χρήστης αποκτά πλήρη έλεγχο της WG-M1 από μεγάλη απόσταση έχοντας τη δυνατότητα να βλέπει live εικόνα αλλά και να αλλάζει ρυθμίσεις όπως η ισορροπία λευκού, η ευαισθησία ISO ή έκθεση κ.α. Επίσης ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέσω Wi-Fi τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τη μνήμη της WG-M2 στη μνήμη του smartphone ή tablet για να τα επεξεργαστεί ή να τα μοιραστεί άμεσα στα social media.

7. Λοιπά χαρακτηριστικά
・ Έγχρωμη οθόνη LCD 1.5” με λειτουργία προεπισκόπησης κατά τη διάρκεια της εγγραφής ή μετέπειτα
・ Εξαιρετικά ευρεία γωνία εγγραφής 202 μοιρών
・ Υψηλή ταχύτητα συνεχόμενων λήψεων (8 καρέ ανά δευτερόλεπτο)
・ Υψηλή ευαισθησία ISO από 200 έωςISO 6400 (στο mode φωτογράφισης)
・ ±2EV έλεγχος έκθεσης
・ Δύο λειτουργίες φωτομέτρησης (Spot & πολλαπλών σημείων)
・ Λειτουργία απομόνωσης θορύβου
・ Συμβατή με κάρτες micro SD, micro SDHC και micro SDXC

Αξεσουάρ (δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία)

O-CC163 θήκη
Σχεδιασμένη για την WG-M2, μπορεί να προσδεθεί σε ζώνη ή σακίδιο πλάτης

O-CC1631 προστατευτικό jacket
Ειδικά σχεδιασμένο jacket σιλικόνης για την WG-M2 που την προστατεύει από χτυπήματα και γρατζουνιές χωρίς να εμποδίζει τη λειτουργία της

Από το pttl.gr

RICOH WG-M2 Swimming sea turtle