RED BULL X-FIGHTERS WORLD TOUR 2013 – έξι διαστάσεις σε τέσσερις ηπείρους

RED BULL X-FIGHTERS WORLD TOUR 2013 – έξι διαστάσεις σε τέσσερις ηπείρους

Φεβρουάριος 25, 2013 - 00:02

Με περίπου δύο εβδομάδες να απομένουν, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την πανηγυρική έναρξη του φετινού Red Bull X-Fighters World Tour στις 8 Μαρτίου στην Plaza de Toros της Πόλης του Μεξικού.

Ο θεσμός, που κλέβει τις καρδιές εκατομμύρια θεατών σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει για το 2013 ανανεωμένος, με δύο νέες πόλεις στο πρόγραμμά του και ξεχωριστές τοποθεσίες. Από τις αρχές του Μάρτη, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, οι πιο φορμαρισμένοι αναβάτες του freestyle motocross θα δοκιμαστούν σε έξι διοργανώσεις και θα ταξιδέψουν μαζί με τους φαν του αθλήματος, σε τέσσερις διαφορετικές Ηπείρους, με τον θεσμό να αποκτά ξανά την αίγλη ενός παγκόσμιου γεγονότος με μεγάλη γεωγραφική διασπορά.

 

Η γνωστή καυτή ατμόσφαιρα της Plaza de Toros του Μεξικού θα ζεστάνει τους κορυφαίους FMXer το βράδυ της Παρασκευής, 8 Μαρτίου. Σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 12 Απριλίου, ο θεσμός ταξιδεύει στον Αραβικό κόλπο, και από το γνωστό σημείο δίπλα στην παραλία του Ντουμπάι, μετακομίζει στο κέντρο της πόλης, ακριβώς κάτω από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, στην λεωφόρο Mohammed bin Rashid. Η τρίτη κατά σειρά φετινή στάση του Red Bull X-Fighters World Tour 2013 θα γίνει στο φυσικό τερέν της πίστας motocross του Glen Helen, με τους Αμερικανούς αναβάτες έτοιμους να δείξουν την ανωτερότητά τους, για άλλη μία χρονιά, σε τέτοιου είδους φυσικό τερέν με τεράστια άλματα.

Το καλοκαίρι θα μπει με τον θεσμό να μεταφέρεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ιαπωνία και την πόλη της Οσάκα. Κάτω ακριβώς από το παραδοσιακό κάστρο της Οσάκα, την 1η Ιουνίου, θα γίνει η τέταρτη διοργάνωση για το 2013. Και μετά από την παραδοσιακή στάση του θεσμού στην Αρένα Las Ventas της Μαδρίτης, στις 19 Ιουλίου, το φετινό πρόγραμμα θα κλείσει με μία ακόμη εντελώς νέα χώρα και μία καινούρια πόλη. Μπροστά ακριβώς από κυβερνητικά κτήρια που μετρούν μερικές εκατοντάδες χρόνων ζωής, θα μάθουμε φέτος εάν η θυελλώδης πορεία του Γάλλου Thomas Pages, με τα πρωτότυπα trick που μας έδειξε μέσα στο 2012, καταφέρει επιτέλους να του χαρίσει τον πολυπόθητο τίτλο.

Red Bull X-Fighters World Tour 2013
1η Στάση: 8 Μαρτίου, Πόλη του Μεξικό, Μεξικό Plaza de Toros
2η Στάση: 12 Απριλίου, Ντουμπάι, Η.Α.Ε Λεωφόρος Mohammed bin Rashid
3η Στάση: 11 Μαϊου, Γκλεν Χέλεν, ΗΠΑ Πίστα Glen Helen
4η Στάση: 1 Ιουνίου, Οσάκα, Ιαπωνία Κάστρο της Οσάκα
5η Στάση: 19 Ιουλίου, Μαδρίτη, Ισπανία Αρένα Las Ventas
6η Στάση: 7 Σεπτεμβρίου, Πρετόρια, Ν. Αφρική Κτίρια Union Buildings

youtube://v/UOcdLptk5e8