Το Red Bull Art of Motion επιστρέφει!

Το Red Bull Art of Motion επιστρέφει!

Σεπτέμβριος 08, 2015 - 17:46
Date: 
03/10/2015

Για 5η επετειακή χρονιά και για πρώτη φορά σε νέα πίστα, στις 3 Οκτωβρίου στην Οία.

Το διασημότερο πρωτάθλημα freerunning του κόσμου, επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά στη Σαντορίνη, και για πρώτη φορά αλλάζει πίστα! Η απόκρημνη Καλντέρα παραδίδει τα σκήπτρα στη ρομαντική Οία. 

Θρύλοι του σπορ αλλά και νέα ταλέντα, όλοι πρόκειται να δώσουν το παρόν, με ηχηρά ονόματα όπως τον Pavel Petkuns, Jason Paul, Corey DeMeyers και τον περσινό νικητή Δημήτρη Κυρσανίδη, να δουλεύουν πυρετωδώς τις κινήσεις του για μια μοναδική εμφάνιση στις 03.10. Αυτήν, θα την αξιολογήσουν τέσσερις έμπειροι κριτές, με τον Kie Willis (GBR) να επιβλέπει την εκτέλεση, τον Sergio Cora (ESP) τη ροή, τον Anan Anwar (ΤHA) τη δημιουργικότητα, τον Gabriel Nunez (USA) τη δυσκολία, ενώ επικεφαλής κριτής είναι και πάλι ο Patrick Morawetz (AUT).

Eκτός από την πίστα, αλλαγές γίνονται και στην τελική σύσταση της 18αδας, με τους top 6 του 2014 να έχουν πάρει απευθείας πρόκριση στον αγώνα, 5 αθλητές να διεκδικούν μια θέση μέσω του προκριματικού που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη 01.10, ενώ 4 άντρες αθλητές και 3 γυναίκες αθλήτριες προκρίθηκαν μέσω του Online Qualifier.

Ο περσινός πρωταθλητής Δημήτρης Κυρσανίδης a.k.a DK, θα επισκεφτεί πέντε πόλεις της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία στην ολοένα και αυξανόμενη ελληνική σκηνή να αγωνιστεί στον Onsite Qualifier με όλα τα έξοδα πληρωμένα, διεκδικώντας μια θέση στο μεγάλο διαγωνισμό δύο μέρες μετά.

Ο Onsite Qualifier είναι ανοιχτός για όλους, και οι εγγραφές γίνονται στην Οία την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 15:00. Ο προκριματικός θα αναδείξει ακόμα 5 αθλητές που θα ολοκληρώσουν την τελική 12αδα του amin event, που αναμένεται να εντυπωσιάσει χιλιάδες παρευρισκόμενους και εκατομμύρια θεατές μέσω διαδικτύου από κάθε γωνιά της Γης. Εκτός από τα βραβεία του βάθρου, το CU θα βραβεύσει τον freerunner που θα δώσει τον πιο… Restart εαυτό του με το Best Trick Award.