Red Bull Air Race World Championship: η δράση συνεχίζεται στη Μεγάλη Βρετανία

Red Bull Air Race World Championship: η δράση συνεχίζεται στη Μεγάλη Βρετανία

Αύγουστος 14, 2014 - 16:19

Οι Bonhomme και Lamb θα προσπαθήσουν στον πρώτο αγώνα του Red Bull Air Race World Championship στο βρετανικό εναέριο χώρο μετά το 2008, να μειώσουν τη διαφορά από τον Hannes Arch.

Ascot, Μεγάλη Βρετανία - Στους τοπικούς ήρωες Paul Bonhomme και Nigel Lamb θα είναι στραμμένα τα βλέμματα αυτό το Σαββατοκύριακο, 16-17 Αυγούστου, καθώς το ταχύτερο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη επιστρέφει μετά από έξι χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πέμπτος αγώνας της σεζόν θα πραγματοποιηθεί πάνω από τον φημισμένο ιππόδρομο του Ascot και οι δύο Βρετανοί πιλότοι θέλουν όσο τίποτα να μειώσουν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Hannes Arch.

Μετά τη νίκη του στη Gdynia της Πολωνίας που ήταν και η δεύτερη φέτος, ο Αυστριακός απολαμβάνει φτάνοντας στο μέσο της σεζόν προβάδισμα 13 πόντων έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του. Αυτός δεν είναι άλλος από τον υπερασπιστή του τίτλου, Bonhomme, που πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα του 2014 στο Abu Dhabi αλλά ήταν άτυχος στους δύο τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος, όπου αρκέστηκε σε πέμπτες θέσεις. Όσο για τον Lamb, διανύει την καλύτερη περίοδό του στο θεσμό, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στη Putrajaya της Μαλαισίας και καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στις ακτές της Βαλτικής θάλασσας. Αμφότεροι, ελπίζουν με τη βοήθεια του κοινού να «βγάλουν φτερά» προς την επιτυχία, σε ένα πεδίο μάχης που είναι στενά συνδεμένο με τη Βρετανική Βασιλική Οικογένεια αφού βρίσκεται πλησίον του Κάστρου Windsor.

Για τους λάτρεις των αριθμών, ο Bonhomme τρέχει με το Νο55 στο αεροπλάνο του, στον 55ο αγώνα στην ιστορία του θεσμού και πέμπτος στη Μεγάλη Βρετανία. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και ικανότητες, καθώς 12 παράτολμοι πιλότοι κάνουν χαμηλές πτήσεις ταχύτητας ακόμα και 370 χλμ/ώρα, σε μία εναέρια πίστα που οριοθετείται από φουσκωτούς πυλώνες 25 μέτρων.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος: 1. Hannes Arch (AUT) 42 βαθμοί, 2. Paul Bonhomme (GBR) 29, 3. Nigel Lamb (GBR) 26, 4. Matt Hall (AUS) 21, 5. Pete McLeod (CAN) 18, 6. Nicolas Ivanoff (FRA) 8, 7. Martin Sonka (CZE) 8, 8. Yoshihide Muroya (JPN) 7, 9. Kirby Chambliss (USA) 5, 10. Matthias Dolderer (GER) 4, 11. Peter Besenyei (HUN) 4, 12. Michael Goulian (USA) 0