Το Red Bull Air Race επιστρέφει στην Κροατία

Το Red Bull Air Race επιστρέφει στην Κροατία

Μάιος 31, 2015 - 22:55

Ο Paul Bonhomme ταξιδεύει στο Rovinj της Κροατίας στις 30-31 Μαΐου, με στόχο να υπερασπιστεί το προβάδισμα έξι πόντων που έχει αποκτήσει μετά τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν του 2015 που έγιναν σε Άμπου Ντάμπι και Ιαπωνία.

O Βρετανός δεν πρόκειται να παρασυρθεί από την έως τώρα κυριαρχία του καθώς γνωρίζει καλά πως στο ταχύτερο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη, όλα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα!

Μάλιστα, στοχεύει στο να πάρει την «εκδίκησή» του για την περυσινή ήττα από τον Αυστριακό Hannes Arch για την ελάχιστη διαφορά των 0.08 δευτερολέπτων (ο Arch έκανε χρόνο 59.012 ενώ ο Bonhomme 59.097). Εκείνη η ήττα, που ήταν η δραματικότερη στην ιστορία του θεσμού, σηματοδότησε και την έναρξη μίας σειράς αρνητικών αποτελεσμάτων για τον Bonhomme που βρέθηκε μόνο μία φορά στο βάθρο των επόμενων πέντε αγώνων, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 3η θέση της βαθμολογίας του 2014.

Ενόψει της αερομαχίας στις Δαλματικές Ακτές, προηγείται στη βαθμολογία με 24 πόντους έναντι 18 του Αυστραλού Matt Hall. Ακολουθεί ο κάτοχος του τίτλου, Nigel Lamb (8 βαθμοί), ο Γερμανός Matthias Dolderer (7 βαθμοί), ο Καναδός Pete McLeod (7 βαθμοί), ο Γάλλος Nicolas Ivanoff (6 βαιθμοί), ο Arch (5 βαθμοί) και ο Ιάπωνας Yoshihide Muroya (4 βαθμοί), με έξι γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Οι Dolderer και Arch αναμένεται να έχουν και φέτος την υποστήριξη των συμπατριωτών τους που πέρυσι κατέκλυσαν το Rovinj.

Ο Bonhomme μπορεί να έχει στο ενεργητικό του 17 νίκες στο Red Bull Air Race, ποτέ όμως δεν πέτυχε τρεις συνεχόμενες στην ίδια σεζόν. Πρόκειται για ένα ρεκόρ που κατέχει ο Αμερικανός δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Mike Mangold, από το 2015. Όμως όπως αποδείχθηκε και στον προηγούμενο αγώνα, στην Chiba της Ιαπωνίας όπου μόλις ένα δευτερόλεπτο χώριζε τους πρώτους οκτώ (!), όλα είναι ανοιχτά! «Η πιο σωστή στρατηγική, θα είναι να αγνοήσω ότι κι αν έχει συμβεί έως τώρα και να προσεγγίσω τον αγώνα της Κροατίας λες και είναι ο πρώτος της σεζόν», λέει ο Bonhomme.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες σεζόν που συνήθως ήταν 2-3 οι πιλότοι που μάχονταν για τις νίκες και τον τίτλο, φέτος τα πράγματα είναι άκρως συναρπαστικά καθώς τουλάχιστον οκτώ πιλότοι κάνουν χρόνους ικανούς να τους χρίσουν νικητές! Ο Muroya σημείωσε στην πατρίδα του το ρεκόρ πίστας. Οι Lamb, Arch, Ivanoff και McLeod κατέκτησαν νίκες πέρυσι και όλοι τους μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον Bonhomme. Ειδικά ο Hall που βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα, ακολουθώντας από κοντά τον Βρετανό και στους δύο πρώτους γύρους της φετινής σεζόν.

Η βαθμολογία:

1. Paul Bonhomme (GBR) 24 βαθμοί, 2. Matt Hall (AUS) 18, 3. Nigel Lamb (GBR) 8, 4. Matthias Dolderer (GER) 7, 5. Pete McLeod (CAN) 7, 6. Nicolas Ivanoff (FRA) 6, 7.  Hannes Arch (AUT) 5, 8. Yoshihide Muroya (JPN) 4, 9. Michael Goulian (USA) 3, 10. Peter Besenyei (HUN) 2, 11. Kirby Chambliss (USA) 2, 12. Juan Velarde (ESP) 0, 13. Martin Sonka (CZE) 0, 14. Francois Le Vot (FRA) 0.