To Range Rover Sport κάνει downhill στην πιο διάσημη πίστα σκι

To Range Rover Sport κάνει downhill στην πιο διάσημη πίστα σκι

Νοέμβριος 10, 2016 - 09:29

Η νέα γενιά του εμβληματικού SUV της βρετανικής φίρμας, διακρίνεται για την πολυτέλεια, την επιβλητική εμφάνιση και τις υψηλές δυνατότητες κίνησης σε κάθε έδαφος. 

Παρότι οι περισσότεροι κάτοχοι του Range Rover Sport κινούνται συνήθως στην άσφαλτο, η Land Rover ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο είναι απίστευτα ικανό, ανθεκτικό και αξιόπιστο σε off-road καταστάσεις. Για να το αποδείξει, πραγματοποίησε ένα τεστ σε μια από τις πιο διάσημες και απαιτητικές πίστες του σκι, στις ελβετικές Άλπεις. 

Η εταιρεία ταξίδεψε έως το χωριό Mürren και ζήτησε από τον επαγγελματία οδηγό Ben Collins – τον πρώην Stig – να κατέβει με το αυτοκίνητο όλη τη διαδρομή του Inferno Downhill. Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο δύσκολη κατάβαση με πέδιλα του σκι. Η «κολασμένη πλαγιά» έχει μήκος 14,9 χιλιόμετρα, ξεκινά από υψόμετρο 2.970 μέτρων και καταλήγει στα 800 μέτρα, με κλίσεις που φθάνουν σε ορισμένα σημεία το 75%. 

Ο Collins κατάφερε να ολοκληρώσει όλη τη διαδρομή με το πανίσχυρο SUV των 510 ίππων, περνώντας με χαρακτηριστική άνεση τα εμπόδια. Η ταχύτητα που ανέπτυξε σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε τα 150 χλμ./ώρα, ενώ ο συνολικός χρόνος ήταν 21 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, αρκετά αργότερος από αυτόν ενός επαγγελματία σκιέρ.

από το zougla.gr

2017 Range Rover Sport Downhill Ski Challenge With Ben Collins