Το πρώτο καταγεγραμμένο σε βίντεο, BASE jump στην ιστορία

Το πρώτο καταγεγραμμένο σε βίντεο, BASE jump στην ιστορία

Φεβρουάριος 13, 2014 - 09:42

Η βουτιά θανάτου του Franz Reichelt και το πρώτο καταγεγραμμένο σε βίντεο, BASE jump στην ιστορία

Δείτε την πρώτη αποτυχημένη και καταγεγραμμένη σε κάμερα πτώση με αυτοσχέδιο αλεξίπτωτο από τον Πύργο του Άιφελ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (Vid)

Το πρώτο καταγεγραμμένο BASE jump έγινε στις 4 Φεβρουαρίου του 1912 από τον αυστριακό ράφτη στο επάγγελμα, Franz Reichelt, ο οποίος πήδηξε από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ φορώντας μια στολή δικής του έμπνευσης.

Salto mortale

Ο ίδιος είχε ενημερώσει τις γαλλικές Αρχές ότι σχεδίαζε να δοκιμάσει τη στολή σε μια κούκλα, όμως όταν ανέβηκε στον πύργο ανακοίνωσε ότι θα πηδούσε εκείνος.

Στο κοστούμι είχε προσαρμόσει ένα αλεξίπτωτο, το οποίο θα άνοιγε μόνο όταν θα τέντωνε τα χέρια του κάθετα, σχηματίζοντας ένα σταυρό με το σώμα του. Παρόλα αυτά, η εφεύρεση του δεν λειτούργησε όπως είχε σχεδιάσει.

Το γεγονός παρακολουθούσαν 30 δημοσιογράφοι, δύο κινηματογραφιστές (ένας επάνω στον πύργο και ένας στο έδαφος), καθώς και αρκετός κόσμος.

Το αλεξίπτωτο "αγκάλιασε" το σώμα του σχεδόν αμέσως και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Reichelt… κείτονταν στο έδαφος, πέφτοντας από ύψος 60 μέτρων και αφήνοντας στο χώμα έναν κρατήρα βάθους 20 εκατοστών.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, το σώμα του ήταν "μια διαλυμένη μάζα" όταν το απομάκρυνε η αστυνομία. Η νεκροψία που έγινε αργότερα έδειξε ότι ο αυστριακός ράφτης πέθανε από καρδιακή προσβολή κατά την πτώση.

Για την ιστορία, το BASE jump είναι άλμα με αλεξίπτωτο από σταθερή βάση στο κενό

Ο όρος "B.A.S.E." χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Carl Boenish την γυναίκα του Jean Boenish, τον Phil Smith, και τον Phil Mayfield.

Ο Carl προχώρησε ένα βήμα παραπάνω με το BASE jumping αφού το 1978 βιντεοσκόπησε τα πρώτα BASE jumps με την χρήση νεότερων "ram-air" αλεξιπτώτων.

Τα ram air είναι τα "μοντέρνα" αλεξίπτωτα που έδωσαν την δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας και της κατεύθυνσης, σε αντίθεση με τα παλαιού τύπου στρογγυλά που δεν παρείχαν παρόμοια δυνατότητα.

Σε αντίθεση με το skydiving, το BASE jump γίνεται από μικρότερα ύψη και από κάποιο σταθερό σημείο.

από το news247.gr

Death Jump - Franz Reichelt jumps off the Eiffel Tower [HD]

ElCapitan