Προσπάθειες για να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου

Προσπάθειες για να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου

Σεπτέμβριος 21, 2011 - 15:42

Αποφασισμένος να λειτουργήσει, αν όχι απ' αυτόν σίγουρα από τον επόμενο χειμώνα, το χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου δηλώνει ο Δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος μετά και τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος ήταν δήμαρχος στο Μέτσοβο το 1998 όταν και πάρθηκε η απόφαση το δεύτερο χιονοδρομικό, μετά απ' αυτό στον Προφήτη Ηλία, να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει στο Ανήλιο. Όπως τόνισε μάλιστα, ο κ. Τσομπίκος «πριν μια εβδομάδα συναντηθήκαμε με τον κ. Περιφερειάρχη και είπαμε πως ό,τι ξεκίνησε εκείνος το 1998 όταν ήταν δήμαρχος θα το τελειώσω εγώ», σημειώνοντας πάντως πως αυτό δεν αποκλείεται να γίνει τον χειμώνα του 2012.

«Τώρα αν θα είναι στο 2011 ή στο 2012 δεν μπορώ να σας πως σίγουρα, αλλά ότι θα δουλέψει είναι σίγουρο», είπε χαρακτηριστικά.

Για να λειτουργήσει όμως το χιονοδρομικό χρειάζεται να εκταμιευτούν περίπου 1 εκ. ευρώ από το αρμόδιο Υπουργείο, να δοθούν στην Περιφέρεια και εκείνη με τη σειρά της να εξοφλήσει εργολάβους και προμηθευτές.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών οφείλονται σε έναν προμηθευτή για την αγορά ενός χιονοστρωτήρα αξίας 700.000 ευρώ, ο οποίος έχει έρθει, αλλά δεν έχει παραδοθεί, μέχρι να πληρωθεί.

Το ενδιαφέρον για τη λειτουργία του Κέντρου είναι αυξημένο, σύμφωνα με τον κ. Τσομπίκο, αφού ήδη τρεις ιδιώτες επιχειρηματίες έχουν απευθυνθεί στο δήμο για το μισθώσουν.

Ο Δήμος βέβαια αδυνατεί να το λειτουργήσει, μιας και δεν έχει ούτε τα απαραίτητα χρήματα, ούτε το προσωπικό για να το κάνει, θέλει όμως οπωσδήποτε να το δει να δουλεύει, προσδοκώντας στα οφέλη που θα έχει από τους επισκέπτες η τοπική οικονομία.

Γι' αυτό το λόγο μάλιστα ο Δήμαρχος εμφανίζεται διατεθειμένος να παραχωρήσει τη διαχείριση του ακόμα και δωρεάν.

«Εφόσον τελειώσουν όλα τα διαδικαστικά και η Περιφέρεια πάρει και την τελευταία οικονομική ενίσχυση και τελειώσει το έργο, θα προκηρύξουμε εκδήλωση ενδιαφέροντος, αλλά είμαστε διατεθειμένοι ακόμα και δωρεάν να το δώσουμε αρκεί να λειτουργήσει», επισήμανε.

 

πηγή: Νέοι Αγώνες