Προβληματισμός για το Χιονοδρομικό Περτουλίου

Προβληματισμός για το Χιονοδρομικό Περτουλίου

Απρίλιος 04, 2011 - 00:42

Τον προβληματισμό για την μελλοντική λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου εκφράζει η Δημοτική Αρχή Πύλης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθανάσιο Πλαβό, ο οποίος ωστόσο τονίζει πως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τα υπόλοιπα ανά την Ελλάδα.

Όπως είναι γνωστό, το 51% του Κέντρου το κατείχε ο δήμος Αιθήκων, ο οποίος μαζί με άλλους έξι συνέστησαν τον Καλλικράτειο Πύλης, που παίρνει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, με το μειοψηφικό, το 49%, να ανήκει στην ΑΝΕΝΤ (Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Τρικάλων), της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ).

Οι οφειλές του Χιονοδρομικού, που προέρχονται κυρίως από το δάνειο για το νέο Σαλέ, είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο την Δημοτική Αρχή, επισημαίνει ο κ. Πλαβός, υπογραμμίζοντας το γεγονός της γενικότερης πτώσης στην κίνηση που καταγράφεται σε όλα τα χιονοδρομικά στην ενισχύουν τον προβληματισμό για το μέλλον.

Γενικά, τα χιονοδρομικά στην Ελλάδα παρουσιάζουν κατακόρυφη μείωση του κύκλου εργασιών τους, έχοντας παράλληλα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους, όμως αυτό του Περτουλίου, σύμφωνα με ειδικούς εκτός Τρικάλων, βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, βοηθούμενο και από το μικρό του μέγεθος, που επίσης αφήνει ελπίδες για συνέχιση της λειτουργίας του και στο μέλλον, αφού υπάρχει η δυνατότητα να "συμμαζευτεί".

Υπάρχει η Επιτροπή υπεύθυνη για τα χιονοδρομικά, αναφέρει ο κ. Πλαβός, την οποία περιμένουν στον δήμο Πύλης να πραγματοποιήσει αυτοψία και έλεγχο, εφόσον βέβαια το αποφασίσει και λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμά της, να πορευτεί ο Δήμος στο εν λόγω θέμα.

Κοινή αντίληψη όλων όσων ασχολούνται με τα χιονοδρομικά κέντρα, είναι η ανάγκη να εμπλακεί άμεσα στο ζήτημα ο ΕΟΤ, λαμβάνοντας μέτρα και ενισχύοντας, τουλάχιστον αρχικά, τις επιχειρήσεις αυτού του είδους, αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να κλείσουν όλες.

Επίσης, όσον αφορά το Χιονοδρομικό Περτουλίου, τονίζεται από ειδικούς πως οι ενασχολούμενοι με τον τουρισμό στον ορεινό όγκο οφείλουν να το ενισχύσουν και να το στηρίξουν, διότι και αυτό με την σειρά του θα ανταποδώσει, καθώς είναι ένας σημαντικός πόλος έλξης επισκεπτών.

Περισσότερα από την Εφημερίδα Πρωινός Λόγος Τρικάλων