Πράσινο φως για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στο Β. Αιγαίο

Πράσινο φως για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στο Β. Αιγαίο

Σεπτέμβριος 07, 2012 - 19:36

Πράσινο φως για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στο Β. Αιγαίο άναψε το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική απόφαση του οργάνου εγκρίθηκε η ίδρυση και η λειτουργία καταδυτικών πάρκων στα νησιά Ικαρία και Φούρνοι Κορσεών.
Άμεσα θα κλιθούν επιστήμονες που συμμετείχαν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του νόμου περί καταδύσεων αναψυχής του 2005 προκειμένου να υποδείξουν τα κατάλληλα σημεία και να εκκινήσει η γραφειοκρατική διαδικασία.
Πιθανότερες περιοχές θεωρούνται αυτές του Φάρου Ικαρίας και ο κόλπος των Φούρνων. Ο εντεταλμένος σύμβουλος Ικαρίας της Περ. Βορείου Αιγαίου Νίκος Κουλουλίας δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: "πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη που στον τομέα του τουρισμού. Είναι μια καινοτόμος δράση που στόχο έχει την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού επιπέδου κυρίως από το εξωτερικό.
Επιπλέον η δράση αυτή ενισχύει και τη αλιεία αφού στις συγκεκριμένες περιοχές προστατεύεται ο γόνος αυξάνοντας τα ιχθυοαποθέματα στην ευρύτερη περιοχή." Κατά της απόφασης τάχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκής Συσπείρωσης" Στρατής Κόρακας αναφέροντας πως πρόκειται για έμμεση ιδιωτικοποίηση θαλάσσιων εκτάσεων.
Μανώλης Βασιλειάς