Πού μπορείτε να κολυμπήσετε μαζί με... καρχαρίες!

Πού μπορείτε να κολυμπήσετε μαζί με... καρχαρίες!

Αύγουστος 12, 2013 - 13:15

Τη συγκλονιστική εμπειρία της κολύμβησης μαζί με καρχαρίες, προσφέρουν 12 τουριστικοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται μάλιστα για μια «βιομηχανία» του τουρισμού που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ ήδη αυτές οι δραστηριότητες αποφέρουν περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο!

Αν λοιπόν ανήκετε στους... «τολμηρούς» (και δεν έχετε δει τα «Σαγόνια του Καρχαρία», οπότε σίγουρα θα το ξανασκεφτείτε) τότε μπορείτε να επισκεφτείτε τα εξής μέρη:

Μπαχάμες, παραλία «Bimini Bull Run»: κατάδυση μέσα σε κλουβί και παρατήρηση των 40 ειδών καρχαρία που διαβιούν στην περιοχή. Κόστος: 120 δολάρια.

Παραλία «UNEXSO»: εδώ μπορείτε να ταίσετε καρχαρίες και να τους αγγίξετε, πάντα με τη συνοδεία ειδικών και μέχρι τα 12 μέτρα βάθος. Κόστος: 109 δολάρια.

Νησιά Φίτζι: Παραλία «Aqua Trek Beqa Dive Center». Εδώ θα παρατηρήσετε 7 είδη καρχαριών μέσα σε μια ειδική θαλάσσια περίμετρο που έχουν δημιουργήσει οι ντόπιοι και θα παρατηρήσετε τον «ειδικό» να τους ταίζει σε βάθος 15 μέτρων. Κόστος: 160 δολάρια.

Κόστα Ρίκα: «Cocos Island». Στο νησί που χαρακτηρίστηκε από τον Κουστώ ως το «πιο ωραίο του κόσμου» μπορείτε να μείνετε με ειδική συνοδεία σε 10ημερα ταξίδια, που περιλαμβάνουν καταδύσεις και διασκέδαση. Συνολικό κόστος: 5.145 δολάρια.

Νότια Αφρική: «Protea Banks». Χαρακτηρίζεται ως «τα Ιμαλάϊα των δυτών», οι οποίοι μπορούν μπορούν να κολυμπήσουν με 8 διαφορετικά είδη καρχαριών. Κόστος: 135 δολάρια.

Παραλία False Bay: Πρόκειται για το μέρος με τις περισσότερες εμφανίσεις καρχαριών στον κόσμο, περιλαμβανομένων και των μεγάλων λευκών. Εδώ θα κάνετε κατάδυση μέσα σε κλουβί στη δύση του ηλίου, ενώ συγκεντρώνονται οι περισσότεροι. Και θα έχετε να διηγήστε ότι κολυμπήσατε μαζί με τον μεγάλο λευκό, ενώ μπορεί να είστε περικυκλωμένοι από 20 καρχαρίες.

Παραλία Kwazulu-Natal's: Κι εδώ προτιμάται η ασφάλεια του καταδυτικού κλουβιού, στο οποίο θα παραμείνετε για 30 λεπτά, θα γυρίσετε τα νερά σε ένα ταξίδι των δυόμιση ωρών και θα συναντήσετε έως 20 καρχαρίες. Κόστος: 100 δολάρια.

Αίγυπτος: Ερυθρά Θάλασσα. Σε μια θάλασσα με απόλυτα καθαρά νερά, ιδανικά για παρατήρηση καρχαριών, απαγορεύεται το τάισμα και το ψάρεμα τους! Για αυτό, οι παρατηρητές θα πρέπει να είναι σιωπηλοί και διακριτικοί για να μην τους ενοχλούν καθόλου από τις φυσικές τους συνήθειες...

Ινδονησία: Σε ένα προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο 4 εκατομμυριών εκταρίων, αφήνονται οι καρχαρίες που διασώζονται από το εμπόριο του κρέατος τους. Εδώ, οι ψαράδες που πριν λίγα χρόνια έβγαζαν τα προς το ζην ψαρεύοντάς του, τώρα τους φροντίζουν και οι τουρίστες παρακολουθούν... Κόστος: 100 δολάρια (90 για τα παιδιά).

Φιλιππίνες: Παραλία Malapascua. Κι εδώ η θαλάσσια περιοχή είναι προστατευόμενη και επιτρέπονται οι καταδύσεις μόνο στους επαγγελματίες.

Μεξικό: Γουαδελούπη. Οι λάτρεις των μεγάλων λευκών μπορούν να τους παρατηρήσουν από... πολύ κοντά, μέσα σε κλουβιά. Υπάρχουν οργανωμένες 6ημερες εκδρομές. Κόστος: 3.100 δολάρια.

Χαβάϊ: Παραλία Oahu. Σε αυτόν τον ούτως ή άλλως εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό, μπορείτε να συναντήσετε περισσότερα από 40 είδη καρχαριών, όλων των μεγεθών, μέσα από καταδυτικό κλουβί με ειδικό τζάμι.

Πηγή: CNN, zougla.gr