Πώς είναι να πέφτεις από 39.000 μέτρα στη Γη;

Πώς είναι να πέφτεις από 39.000 μέτρα στη Γη;

Οκτώβριος 21, 2012 - 17:02

Οταν σας ρωτούσαν μικρούς «τι θα γίνετε όταν μεγαλώσετε», τι απαντούσατε; Ο Φέλιξ, πάντως, ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση, το οποίο υπολογίζεται στα 1.110 χλμ./ώρα, το μόνο που ήθελε ήταν να πέφτει από τον ουρανό και να οδηγεί ελικόπτερα. Ο συνονόματος πατέρας του είναι ξυλουργός και η μητέρα Εύα αγρότισσα.

Αμφότεροι δεν είχαν καμία σχέση με τον αθλητισμό - ούτε καν σκι στις Αυστριακές Αλπεις δεν κάνουν! Στο άκουσμα δε των επαγγελματικών φιλοδοξιών του πρωτότοκου γιου τους, με ένα στόμα, μια φωνή, λάλησαν: «Βρες μια δουλειά της προκοπής. Κοίτα τον μικρότερο αδελφό σου Τζέραρντ που έγινε μάγειρας». Για καλή του τύχη, σε κοντινή απόσταση από το πατρικό του, υπήρχε κέντρο αλεξιπτωτιστών και στην ηλικία των 17 (νόμιμη ηλικία για πτώση) έγινε το στέκι του.

Ο 43χρονος αλεξιπτωτιστής από την Αυστρία, που μόλις κατέρριψε άλλα δύο παγκόσμια ρεκόρ -ελεύθερη πτώση από το μεγαλύτερο υψόμετρο, υψηλότερη επανδρωμένη πτήση με αερόστατο-, στα 16 του, όταν οι περισσότεροι έφηβοι έκαναν κοπάνες από το σχολείο για να αράξουν σε κάνα καφέ της γειτονιάς, το έσκαγε για να κάνει ελεύθερες πτώσεις. Κι όταν οι άλλοι δυσανασχετούσαν με τη στρατιωτική εκπαίδευση, αντιθέτως, αυτός ζητούσε να πραγματοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερα άλματα με τους αλεξιπτωτιστές του αυστριακού στρατού. Για να βγάλει δε τα προς το ζην επισκεύαζε μοτοσικλέτες, μέχρι που έγινε επισήμως επαγγελματίας στις ελεύθερες πτώσεις. Με άλλα λόγια, στην ερώτηση «τι δουλειά κάνεις;» απαντούσε ανερυθρίαστα «πηδάω».

protothema.gr