Ποδήλατο Vs Αυτοκίνητο σημειώσατε 1

Ποδήλατο Vs Αυτοκίνητο σημειώσατε 1

Νοέμβριος 09, 2013 - 17:01

Τις πωλήσεις αυτοκινήτων ξεπέρασαν πέρυσι οι πωλήσεις ποδηλάτων σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, πλην του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail.  Σύμφωνα με τα στοιχεία η αύξηση των πωλήσεων των ποδηλάτων δείχνει πως δεν είναι κάτι που θα αλλάξει σύντομα, αφού εκτός από την οικονομική κρίση που έπαιξε τον ρόλο της, φαίνεται πως έχει αλλάξει και ο τρόπος κατά τον οποίο οι Ευρωπαίοι αρέσκονται να μετακινούνται.

Όπως βλέπετε η Ελλάδα είναι δεύτερη στη διαφορά πωλήσεων αυτοκινήτων και ποδηλάτων αφού πουλήθηκαν 320.000 ποδήλατα για μόλις 58.000 αυτοκίνητα.

Πάντως η Λιθουανία που βλέπει τις πωλήσεις ποδηλάτων να ξεπερνούν σχεδόν κατά εννέα φορές αυτές των αυτοκινήτων, "τρέχει" με ανάπτυξη 3,6%, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι οι Ευρωπαίοι τείνουν να αλλάξουν τον τρόπο μετακίνησής τους και το αυτοκίνητο δεν είναι πια "όνειρο" για τους νέους.

Στις ανεπτυγμένες χώρες την δεκαετία του '50 ο αριθμός των οδηγών αυτοκινήτων και των μιλίων που διάνυαν με το αυτοκίνητό τους αυξανόταν, επειδή οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτου το χρησιμοποιούσαν όλο και περισσότερο για τις μετακινήσεις τους, όμως μετά την οικονομική κρίση, όλα έδειξαν να αλλάζουν. Στις ΗΠΑ τα διανυόμενα μίλια ανά οδηγό με το αυτοκίνητό άρχισαν να μειώνονται ήδη από το 2004 αλλά και τα διανυόμενα μίλια ανά οδηγό ποδηλάτου άρχισαν να υποχωρούν από το 2007, αφού στις ΗΠΑ υπάρχει μία στροφή των νέων προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πάντως συνολικά οι νεαροί Αμερικανοί "βγάζουν" την άδεια οδήγησης τους όσο νωρίτερα μπορούν. Την ίδια ώρα η παγκόσμια παραγωγή ποδηλάτων έχει ήδη ξεπεράσει από τη δεκαετία του '70  τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Λέτε να "χαρατσώσουν" και τα ποδήλατα τώρα?? Είναι καλή ευκαιρία ...