Ποδηλατικός αγώνας: 600km brevet Αθήνα-Λάρισα-Αθήνα

Ποδηλατικός αγώνας: 600km brevet Αθήνα-Λάρισα-Αθήνα

Απρίλιος 21, 2014 - 12:52
Date: 
26/04/2014

Το Ble Cycling Club την 26/04/2014 διοργανώνει ποδηλατικό αγώνα brevet, 600χλμ. διαδρομής Αθήνα (Σείριος) - Λάρισα - Αθήνα (Σείριος).

".. το brevet Αθήνα – Λάρισα - Αθήνα ήταν μία έμπνευση της στιγμής του Ηλία Τσέλιγκα, όταν το 2010 θέλησε να πάει να δει τη γιαγιά του σ’ ένα χωριό μόλις 13 χιλιόμετρα απ’ την πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου. Τότε το σχέδιο ήταν να πάει με το ποδήλατο απ’ την Αθήνα ως τον Αμπελώνα, να καθίσει μία ημέρα για ξεκούραση και μετά να επιστρέψει πάλι με το ποδήλατο.  

Απεύθυνε ένα ανοιχτό κάλεσμα στην κοινότητα των brevet και τελικά ξεκίνησε τη διαδρομή μαζί με τον  Έκτορα ο οποίος θα έφτανε μαζί του ως τον Αμπελώνα και τον Σπύρο, ο οποίος θα τους συνόδευε μέχρι τη Μαλεσίνα. Στο ενδιάμεσο τους έκανε παρέα ο Παύλος με τον Κώστα, απ’ τη Χαλκίδα ως το Ακραίφνιο,  απ’ το Δομοκό μέχρι τη Λάρισα, ο πάντα υποδειγματικός οικοδεσπότης Άνεμος, με τους φίλους του, βοήθησαν να βγουν τα τελευταία χιλιόμετρα.

Η διαδρομή δεν είχε απόλυτα συγκεκριμένη χάραξη. Σκοπός ήταν να περιοριστούν τα υψομετρικά. Ο στόχος ήταν η κίνηση ανάμεσα σε παραδρόμους και την παλαιά εθνική οδό, ως τα Καμένα Βούρλα, άφιξη στη Λαμία, ανάβαση Δομοκο κι έπειτα Φάρσαλα, Λάρισα και τέλος τη μεγάλη ευθεία ιδανική για χρονόμετρο που καταλήγει στον Αμπελώνα.

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε από την Κηφισιά κι ακολουθήσαμε αυτό το ελεύθερο ένστικτο που σου προσφέρουν τα brevet. Κάναμε 350 χιλιόμετρα σε 17 ώρες και τελικά επιστρέψαμε με το ΚΤΕΛ. Η αρχή είχε γίνει και η αίσθηση του ανολοκλήρωτου οδήγησε δύο χρόνια αργότερα στο 1ο Brevet Αθήνα – Λάρισα – Αθήνα, το οποίο έγινε ένα βατό 600αρι που πολλοί φίλοι τίμησαν με τη συμμετοχή τους.

Με την εμπειρία από το πρώτο 300αρι Άγιος Στέφανος – Αταλάντη, καταλήξαμε να κάνουμε την εκκίνηση στο Σείριο, όπου αφενός υπάρχει αρκετός χώρος για στάθμευση κι αφετέρου εξασφάλιζε ότι δε θα ξεφεύγαμε χιλιομετρικά, διότι το μπρος-πίσω από Άγιο Στέφανο ξεπερνούσε τα 650χλμ. Η διαδρομή με μικρές αποκλίσεις ακολούθησε την πεπατημένη. Σείριος, Θήβα, Αλίαρτος, Τραγάνα, Άγιος Κωνσταντίνος, Καμένα Βούρλα, Λαμία, Δομοκός, Φάρσαλα και τέλος Λάρισα όπου ο Άνεμος ήταν πάλι εκεί για να υποδεχτεί όλον τον κόσμο και να τον στείλει πίσω στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του προγράμματος για το 2014 είχε συζητηθεί περισσότερο μια διαδρομή στην Πελοπόννησο. Όμως η διαδρομή της Λάρισας είναι πιο βατή για μια χρονιά με 1000άρι, και φυσικά η βοήθεια του "Άνεμου" είναι ανεκτήμιτη, πράγμα που οδήγησε στη τρίτη επανάληψη αυτού του πετυχημένου brevet. Άλλο ένα γεγονός που συνεκτιμήθηκε ήταν ο μεγάλος αριθμός τερματίσαντων το 2013...."

περισσότερα για την διαδρομή, τους κανόνες κλπ στην ιστοσελίδα του διοργανωτή: http://www.blecyclingclub.gr/#!2504-600/c10fl