Πεζοπορία του ΣΑΟΟ στο Βουραϊκό (photos)

Πεζοπορία του ΣΑΟΟ στο Βουραϊκό (photos)

Απρίλιος 29, 2014 - 10:17

Ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδος απόλαυσαν 70 πεζοπόροι του ΣΑΟΟ, την Κυριακή 27/04/2014. Παιδιά ηλικίας 5 χρονών μέχρι και ώριμοι πεζοπόροι, περπατήσαμε κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες (ελαφρά νέφωση), ξεκινώντας ένα χιλιόμετρο πριν από το σταθμό της Κάτω Ζαχλωρούς έως τα Νιάματα!

Το ανοιξιάτικο, καταπράσινο τοπίο γεμάτο λουλούδια, το συνεχές βουητό του Βουραϊκού, οι πετρόχτιστες και σιδερένιες γέφυρες, οι σήραγγες , οι καταρράκτες που σχηματίζονταν από τη ροή του ποταμού, μας συντρόφευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας.

Τα εντυπωσιακά γεωλογικά φαινόμενα δε (κατακόρυφοι βράχοι, βαθιές χαράδρες), έδιναν μια ιδιαίτερη άγρια ομορφιά στο τοπίο! Η πορεία κινήθηκε δίπλα από τις γραμμές του οδοντωτού σιδηροδρόμου, που συνδέει το Διακοφτό με τα Καλάβρυτα, έργο του 19ου αιώνα το οποίο ταιριάζει αρμονικά με τη φύση! Στα Νιάματα, ξαποστάσαμε δίπλα στο ποτάμι και κατόπιν επιβιβαστήκαμε στον οδοντωτό , για να απολαύσουμε από άλλη οπτική γωνία (πιο ξεκούραστη), την ομορφιά του φαραγγιού.

Στα Καλάβρυτα μας περίμεναν τοπικοί μεζέδες και γλυκά.
Επόμενη εξόρμηση του συλλόγου μας θα είναι στις 11/05/2014 στο επίσης εντυπωσιακό φαράγγι του ποταμού Ερυμάνθου.