Πετυχημένο σεμινάριο για την τεχνική και ασφάλεια στην ελεύθερη κατάδυση

Πετυχημένο σεμινάριο για την τεχνική και ασφάλεια στην ελεύθερη κατάδυση

Δεκέμβριος 05, 2012 - 13:53

Ο πολύ δραστήριος σύλλογος «Γλαύκος» διοργάνωσε σεμινάριο διάρκειας δύο ημερών με εισηγητή τον εκπαιδευτή ελεύθερης κατάδυσης Βασίλη Γκαρούτσο. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, με 45 άτομα να παρακολουθούν το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο.

Σ’ αυτό αναλύθηκε η τεχνική της ελεύθερης κατάδυσης, η φυσιολογία των καταδύσεων, οι αναπνοές, το black out, και θέματα που αφορούν στην ασφάλεια, στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση. Στα μέσα του θεωρητικού μέρους έγινε κλήρωση μεταξύ των παρευρισκομένων για 2 σχολεία ελεύθερης κατάδυσης με 50% έκπτωση στα δίδακτρα, προσφορά του ομιλητή, ενώ στο τέλος έγινε προβολή βίντεο με πραγματικά περιστατικά υποξίας και samba, εξηγώντας τα σημάδια που θα πρέπει να προσέξει κάποιος στο ζευγάρι του κατά και μετά την ανάδυση.

Το πρακτικό μέρος έγινε στο Δασκαλειό, στο οποίο οι συμμετέχοντες εκτέλεσαν βουτιές στο σχοινί, όπου οι εκπαιδευτές διόρθωναν τον καθένα ξεχωριστά με σκοπό τη βελτίωση της βουτιάς, της τεχνικής και της εξοικονόμησης ενέργειας ως επακόλουθο. Θετική εντύπωση έκανε το αρκετά υψηλό επίπεδο των παρευρισκομένων. Επίσης έγινε προσομοίωση καταστάσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε υποξία μέσω υποθετικών σεναρίων και οι συμμετέχοντες διδάχθηκαν στην πράξη το τι πρέπει να κάνουν σε τέτοιες καταστάσεις.

Το επόμενο σεμινάριο που θα διοργανώσει ο «Γλαύκος» θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου με ένα πρωτότυπο θέμα, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πηγή: zougla.gr