Πέντε προορισμοί για ριψοκίνδυνους ταξιδιώτες

Πέντε προορισμοί για ριψοκίνδυνους ταξιδιώτες

Οκτώβριος 21, 2013 - 10:31

Περιπέτειες για λίγους

Ποιες είναι άραγε οι πιο σκληρές περιπέτειες στον πλανήτη; Μέχρι ποιο σημείο οι συμμετέχοντες θα σπρώξουν τον εαυτό τους ψυχικά και σωματικά;

Οι απαντήσεις ποικίλουν ανάλογα με... τις αντοχές!

Το παρακάτω άρθρο απευθύνεται σε εκείνους που αυτοχαρακτηρίζονται ως «ριψοκίνδυνοι» ταξιδιώτες, που δε θα διστάσουν να κάνουν όποια... τρέλα τους έρθει στο μυαλό, αρκεί να νιώσουν την αδρεναλίνη να κυλά μέσα στο κορμί τους!

Οι παρακάτω προορισμοί είναι κατάλληλοι γι’ αυτήν ακριβώς την κατηγορία ταξιδιωτών, σύμφωνα με το Lonely Planet.

Ράφτινγκ στον ποταμό Franklin

Η Τασμανία είναι ο επίγειος παράδεισος όσων λατρεύουν την περιπέτεια και... το ράφτινγκ στον ποταμό Franklin αποτελεί μια... υπέρτατη δοκιμασία.

Η διαδρομή ξεκινά από τον ποταμό Collingwood και καταλήγει στους καταρράκτες Sir John Falls. Χρειάζονται περίπου 14 μέρες για να φτάσει κανείς στο τέρμα, κι αυτό αν το επιτρέπει... το ποτάμι.

Όσοι έχουν εμπειρία στο ράφτινγκ μπορούν να κάνουν τη διαδρομή ανεξάρτητα, αρκεί να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για όλους τους άλλους (δηλαδή το 90% όσων το έχουν αποτολμήσει) υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που προσφέρουν τα απαραίτητα.

The Marathon des Sables

Θεωρείται η πιο σκληρή διαδρομή για δρομείς του κόσμου. Ο περίφημος «μαραθώνιος της άμμου» αποτελείται από έξι μαραθωνίους που ολοκληρώνονται μέσα σε έξι μέρες... μέσα στην έρημο Σαχάρα!

Ο μαραθώνιος γίνεται στο Μαρόκο. Οι διαγωνιζόμενοι βάζουν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα και τρόφιμα σε ένα σακίδιο, ενώ οι διοργανωτές τους παρέχουν νερό και κατάλυμμα στο τέλος κάθε αγώνα.

Οι δρομείς μπορούν να τρέξουν, να περπατήσουν ή απλά να... προσπαθούν να σταθούν όρθιοι κατά τη διάρκεια των 250 χιλιομέτρων της διαδρομής.

Κι όλα αυτά με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 50 βαθμούς Κελσίου.

The Snowman trek

Ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο τολμούν κάθε χρόνο να διασχίσουν την πιο απομονωμένη διαδρομή του Μπουτάν, η οποία διαρκεί 25 μέρες!

Είναι ακριβή, σκληρή και η επιτυχία... καθόλου εξασφαλισμένη.

Από εκείνους που πιστεύουν ότι είναι αρκετά δυνατοί για να την καταφέρουν, τελικά λιγότεροι από τους μισούς την ολοκληρώνουν εξαιτίας του μεγάλου υψομέτρου και των σφοδρών χιονοπτώσεων.

Η διαδρομή ξεκινά στην περιοχή Drukgyel Dzong και το τέρμα βρίσκεται στην Sephu, ενώ η θέα στις βουνοκορφές των Ιμαλαΐων προσφέρει μοναδικές εικόνες σε όσους τελικά αντέξουν να προχωρήσουν.

Ο γύρος της Αφρικής με ποδήλατο

Θα χρειαστείτε τέσσερις μήνες από το χρόνο σας αν θέλετε να ολοκληρώσετε το γύρο της Αφρικής με ποδήλατο.

Πρωτοξεκίνησε το 2003. Η αφετηρία είναι στις πυραμίδες της Γκίζας. Οι ποδηλάτες καλούνται να διασχίσουν μια διαδρομή 11.869 χιλιομέτρων μέσα από την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Αιθιοπία, την Κένυα, την Τανζανία, το Μαλάουι, τη Ζάμπια, τη Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια και τελικά τη Νότια Αφρική.

Σερφ στο «Κύμα του Διαβόλου» στο Shipstern Bluff

Ο συνδυασμός τα λέει όλα: επικίνδυνα κύματα, μερικοί πεινασμένοι λευκοί καρχαρίες και... χρειάζεται να ακούσετε κι άλλα;

Γνωστό ως «σημείο του διαβόλου» η απομακρυσμένη αυτή περιοχή βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου Tasman στην Τασμανία.

Στο Shipstern μπορεί κανείς να πάει είτε με βάρκα, είτε με τζετ σκι ή μετά από δύο ώρες περπάτημα μέσα στη ζούγκλα... κουβαλώντας όλον σας τον εξοπλισμό φυσικά!

περισσότερα στο newsbeast.gr