Πέντε βυθοί να τους πιείς στο ποτήρι

Πέντε βυθοί να τους πιείς στο ποτήρι

Μάιος 27, 2013 - 19:27

Ονειρεύεστε καταγάλανα, διάφανα νερά, ιδανικά για μια υποβρύχια εξερεύνηση; Οι καταδύσεις προσφέρουν μια απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, ανάμεικτη με θαυμασμό και δέος για το μεγαλείο της φύσης.

Σας προτείνουμε τις, πέντε ιδανικές τοποθεσίες για να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία.
Byron Bay, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία
Η κατάδυση: Μόλις 2,5 χιλιόμετρα μακριά από τη στεριά, η περιοχή Julian Rocks είναι ένα από τα καλύτερα σημεία κατάδυσης της Αυστραλίας. Σε αυτή τη μικρογραφία των νησιών Γκαλαπάγκος, παρατηρείται η ανάμειξη των τροπικών ρευμάτων με τα δροσερά νερά, με αποτέλεσμα η περιοχή να προσελκύει μεγάλη ποικιλία θαλάσσιας ζωής, όπως χελώνες, καρχαρίες και πάνω από 1.000 είδη ψαριών.

Γιατί να μάθετε εδώ: Η πόλη είναι πιο προσιτή στους ταξιδιώτες, από ότι το διάσημο Great Barrier Reef. Τόσο το Byron Bay Dive Centre (www.byronbaydivecentre.com.au ) ,όσο και το Sundive (www.sundive.com.au ) προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές.

Πότε να πάτε: Η κατάδυση είναι για όλο το χρόνο. Τα δροσερά νερά του χειμώνα, απομακρύνουν τους καρχαρίες και οι φάλαινες παρουσιάζουν συχνά σοβαρά προβλήματα όρασης, από το Μάιο μέχρι το Σεπτένβριο.
Ko Tao, Ταϊλάνδη
Η κατάδυση: Ανέγγιχτο από το τσουνάμι του 2004, το Ko Tao είναι επίσης ένα από τα λίγα μέρη στη γη, όπου είναι δυνατόν να εντοπίστουν φαλαινοκαρχαρίες (Μάρτιος-Απρίλιος), μαζί με τροπικά ψάρια, καρχαρίες σκοπέλων και μπαρακούντα, κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης.

Γιατί να μάθετε εδώ: Αντίθετα από το γειτονικό νησί Ko Pha-Ngan, το χαλαρό Ko Tao είναι ιδανικό για κατάδυση. Ήρεμα μέρη, όπως οι ιαπωνικοί κήποι είναι ιδανικά για τους αγχωμένους αρχάριους. Επιλέξτε μεταξύ των σχολών κατάδυσης Ban (www.bansdivingresort.com ) και Junction Scuba (www.scuba-junction.com ).

Πότε να πάτε: Όλο το χρόνο, με την περίοδο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ορατότητα. Κάποιες σχολές κλείνουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, λόγω βροχών.
Νταχάμπ, Ερυθρά Θάλασσα, Αίγυπτος
Η κατάδυση: Με εκπληκτικούς κοραλλιογενείς υφάλους, κυριολεκτικά λίγα βήματα από την παραλία, η Νταχάμπ προσφέρει μια εξαιρετική καταδυτική εμπειρία, ενώ οι προσωρημένοι δύτες θα ενθουσιαστούν με την μπλέ σπηλιά.

Γιατί να μάθετε εδώ: Η Νταχάμπ είναι λιγότερο χαοτική από το Sharm el-Sheikh, το κύριο κέντρο καταδύσεων της Αιγύπτου, ενώ παράλληλα προσφέρει μια αξιοπρεπή τουριστική υποδομή για καταδύσεις. Επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του Poseidon (www.poseidondivers.com ) και του Big Blue (www.bigbluedahab.com ) για περισσότερες λεπτομέρειες. Προσφέροντας εξαιρετική ορατότητα στα 30 μέτρα, η Ερυθρά Θάλασσα είναι ιδανική για αρχάριους.

Πότε να πάτε: Όλο το χρόνο, αλλά οι περισσότεροι ταξιδιώτες θεωρούν ότι ιδανική είναι η εποχή από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο.
North Male Atoll, Μαλδίβες
Η κατάδυση: Η καλύτερη περιοχή των Μαλδίβων για εξερεύνηση, το North Male Atoll, είναι γεμάτη εξαιρετικά σημεία κατάδυσης. Τα κοράλλια παραμένουν υγιή παρά την εκτεταμένη λεύκανση, αλλά η άφθονη τροπική θαλάσσια ζωή είναι αυτή που κερδίζει τις εντυπώσεις. Οι δημοφιλείς περιοχές περιλαμβάνουν τις Banana Reef, Kuda Haa και Manta Point.

Γιατί να μάθετε εδώ: Καθώς τα περισσότερα θέρετρα προσφέρουν καλές υπηρεσίες σχετικά με τα μαθήματα κατάδυσης, η επιλογή θα καθοριστεί από τον προϋπολογισμό σας. Με το μεγαλύτερο καταδυτικό κέντρο στην περιοχή, το Kurudu Resort (www.kuredu.com ) να είναι μια καλή επιλογή, όσοι αναζητούν μοναξιά μπορεί να προτιμήσουν το Gili Lankanfushi (www.gili-lankanfushi.com ), που συνεργάζεται με την Ocean Divers Paradise (www.oceanparadise.com.mv ).

Πότε να πάτε: Η κατάδυση είναι δυνατή όλο το χρόνο, αλλά οι καλύτερες συνθήκες επικρατούν από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο, όταν η θάλασσα είναι ήρεμη και τα ωκεάνια ρεύματα προσελκύουν περισσότερα ψάρια.
Gili Trawangan, Gili Islands, Ινδονησία
Η κατάδυση: Η Ινδονησία μπορεί να υπερηφανεύεται για την υδάτινη Βαβυλώνα της. Τα ζεστά, καθαρά νερά γύρω από το Gili Trawangan φιλοξενούν πάνω από 3.500 θαλάσσια είδη, όπως καρχαρίες, χελώνες, ιππόκαμπους και πολύχρωμα κοράλλια.

Γιατί να μάθετε εδώ: Ο ανταγωνισμός μεταξύ ευρωπαϊκών επιχειρήσεων κατάδυσης, όπως η Manta Dive (www.manta-dive.com ) και η Blue Marlin ( www.bluemarlindive.com ), κρατά τα δίδακτρα υπό έλεγχο σε αυτό το χαλαρό μικρό νησί, το οποίο είναι επίσης κατάλληλο για κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Πότε να πάτε: Επισκεφθείτε το Gili Trawangan όλο το χρόνο, αν και πολλοί ταξιδιώτες αποφεύγουν την περιόδο μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων.

Από το news.gr