Πασχαλίδης και Τριγκώνης Παγκόσμιοι Πρωταθλητές για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Πασχαλίδης και Τριγκώνης Παγκόσμιοι Πρωταθλητές για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Σεπτέμβριος 24, 2012 - 20:05

Οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης, Έλληνες πρωταθλητές tornado sailing, για δεύτερη συνεχή χρονιά Παγκόσμιοι Πρωταθλητές!

Το ελληνικό πλήρωμα του tornado sailing απέδειξε ότι δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή του κόσμου. Ακολουθώντας για ακόμα μια φορά τη μυστική συνταγή της επιτυχίας τους, κατέκτησαν το πρώτο σκαλί του βάθρου στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado 2012 που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας.

Οι πέντε φορές Ευρωπαίοι  πρωταθλητές ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του «χρυσού» και δεν άφησαν κανένα περιθώριο  αμφισβήτησης παίρνοντας από νωρίς  το προβάδισμα στη βαθμολογία. Ανάμεσα  στα 40 διεθνή πληρώματα και με ιδανικές καιρικές συνθήκες, το ελληνικό δίδυμο αναδείχθηκε πρώτο στις έξι από  τις οχτώ συνολικά ιστιοδρομίες  του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος. Μάλιστα στη μία από αυτές  τις δύο κούρσες, πρώτοι τερμάτισαν το έτερο ελληνικό πλήρωμα του  Αλέξη Ταγαρόπουλου και Νίκου Μαύρου. «Τα πράγματα πήγαν όπως τα σχεδιάσαμε, τρέξαμε καλά, οι συνθήκες ήταν ιδανικές για εμάς και η δουλειά που κάναμε τους τελευταίους μήνες έπιασε τόπο» δήλωσε ο Κώστας Τριγκώνης αμέσως μετά την τελετή απονομής.

Οι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι tornado sailing ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, μετά από τρεις αγωνιστικές ημέρες και ακολούθησαν στη δεύτερη θέση οι Γερμανοί Roland και Nahid Gaebler και στην τρίτη οι Ιταλοί Matteo Ferraglia και Lorenzo Bianchini. 

Δείτε εδώ τη γενική κατάταξη του 2012 World Tornado Championships:

http://www.tornadochampionships.com/2012-world-championships-final-results/