Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας – Mountain Bike (MTB) 19-21 Ιουλίου 2013

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας – Mountain Bike (MTB) 19-21 Ιουλίου 2013

Ιούλιος 09, 2013 - 14:52

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας – Mountain Bike (MTB)

Αντοχή – Cross Country Ολυμπιακής Μορφής (XCO) & Κατάβαση – Downhill (DHI)

Κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων – Κορασίδων – Ανδρών & Γυναικών

Καρπενήσι 19-21 Ιουλίου 2013

Μετά την περσινή επιτυχή διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, ο Δήμος Καρπενησίου και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας είναι έτοιμοι να διοργανώσουν από κοινού το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ στις 19-21 Ιουλίου 2013.

Η ορεινή ποδηλασία που επιλέχθηκε από το Δήμο Καρπενησίου και την Ομοσπονδία Ποδηλασίας να φιλοξενηθεί φέτος στο όμορφο και φιλόξενο Καρπενήσι αποτελεί το ιδανικό μέσο και το κατ’ εξοχήν άθλημα προβολής του ορεινού πλούτου της περιοχής και ιδιαίτερα των δασικών μονοπατιών του Κεφαλόβρυσου, αλλά και του σύγχρονου Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου.

Οι αγώνες που θα φιλοξενηθούν το τριήμερο 19-21 Ιουλίου, αποτελούν την κορωνίδα του ετήσιου αγωνιστικού προγράμματος της ομοσπονδίας στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας, σε όλες τις ηλιακές κατηγορίες. Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν είναι:

• αγώνας αντοχής (XCO) σε κυκλική διαδρομή (cross country) Ολυμπιακών προδιαγραφών και αγώνας σκυταλοδρομίας (team relay) σε ειδικά σηματοδοτημένο σιρκουί 5 χλμ., σε χωμάτινους δρόμους και δασικά μονοπάτια στον πανέμορφο Βοτανικό Κήπο του Καρπενησίου στην περιοχή Κεφαλόβρυσο

• και ο αγώνας κατάβασης (downhill-DHI) σε ειδικά διαμορφωμένη κατάβαση 1,8 χλμ. στο Χιονοδρομικό Βελουχίου στην εντυπωσιακή πίστα «ΗΡΑΚΛΗΣ». Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνεται από τo υψηλότερο σημείο των lift στην πίστα «ΗΡΑΚΛΗΣ» και ο τερματισμός στη βάση των lift στο σαλέ του χιονοδρομικού.

• Αγώνας Κατάβασης (downhill) Open (ανοικτός για όλους τους αθλητές εκτός Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, που διοργανώνει το ποδηλατικό σωματείο «ΦΟΙΝΙΚΑΣ»)

Η προσέλευση αθλητών από σωματεία όλης της χώρας αναμένεται να είναι μεγάλη, φθάνοντας το σύνολο των 140 περίπου επίσημων συμμετοχών, αθλητές που θα επισκεφθούν το Καρπενήσι από το πρωί της Παρασκευής με συνοδούς, προπονητές, φίλους και συγγενείς.

Τον αριθμό των 100 και πλέον ανεξάρτητων αθλητών αναμένουμε στον ανοικτό αγώνα (open) downhill, που διοργανώνει το ποδηλατικό σωματείο «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» σε συνεργασία με την Ε.Ο.Π, το Δήμο Καρπενησίου και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, για τη μεγαλύτερη προβολή του αθλήματος και της περιοχής.

Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα διεξαχθεί Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 18-07-13. (λεπτομερή ενημέρωση προσεχώς)

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με επισκέψεις τεχνικών συνεργατών της έχει μεριμνήσει για το σχεδιασμό ιδανικών διαδρομών που θα εξασφαλίσουν μία άρτια διοργάνωση, η οποία θα αναδείξει το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας και θα προβάλει με τον καλύτερο τρόπο το Δήμο Καρπενησίου και την ευγενική φιλοξενία του.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π Θανάσης Τερζής, έμειναν πιστοί στις περσινές δεσμεύσεις τους για τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας, στο οποίο μεταξύ των καλυτέρων αθλητών από όλη την Ελλάδα, θα λάβει μέρος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Περικλής Ηλίας, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Μαραθώνιο MTB στη Γαλλία το 2012. Αυτή η μεγάλη ελληνική επιτυχία αποτελεί και την πρόκληση για την Ομοσπονδία μας και το Δήμο Καρπενησίου για μελλοντική διοργάνωση του «Παγκοσμίου Μαραθωνίου Ορεινής Ποδηλασίας».

Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, θερμές ευχαριστίες κυρίως στο Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη και σε όλους τους Αντιδημάρχους και συνεργάτες του, τους υπευθύνους του Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου, καθώς και τους Χορηγούς Επικοινωνίας, ΣΚΑΪ TV, STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ, evrytanika.gr, Ράδιο Καρπενήσι και το περιοδικό MBIKE.

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2013