Πανελλήνιο ΜΧ Καρδίτσα: Βγήκαν οι πρωταθλητές

Πανελλήνιο ΜΧ Καρδίτσα: Βγήκαν οι πρωταθλητές

Οκτώβριος 22, 2014 - 11:03

Ο Παναγιώτης Κουζής σφραγίζει τον 13ο τίτλο του κι ο Γιάννης Τουρατζίδης γίνεται πρωταθλητής ΜΧ2.

Μετά από ένα ταξίδι εφτά συναντήσεων, το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Μητρόπολη Καρδίτσας, σε μία λασπερή και άκρως απαιτητική πίστα. Ήταν ένα ταξίδι με συγκινήσεις, αρκετό ιδρώτα και σπουδαία προσπάθεια από τους καλύτερους Έλληνες αναβάτες του σπορ. Στον έβδομο και τελευταίο αγώνα κρίθηκαν οι πρωταθλητές στις βασικότερες κατηγορίες. Μείνετε συντονισμένοι για το video του αγώνα!

Η αρχή έγινε με τον Παναγιώτη Κουζή στην κατηγορία ΜΧ1. Ο ψηλόλιγνος αναβάτης της Honda χρειαζόταν μόλις 24 βαθμούς για να σφραγίσει έναν ακόμη τίτλο στην σπουδαία καριέρα του. Μετά από μία μέτρια εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, ο Κουζής κατάφερε να προσπεράσει με μία κίνηση τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο Δημήτρη Κοντολέτα μαζί με τον Γιώργο Ηλιόπουλο και συνεχίζοντας με ένα σερί γρήγορων γύρων, κατάφερε να χτίσει διαφορά ασφαλείας στην πρώτη θέση. Μετά από μία εντυπωσιακή μάχη, ο Κοντολέτας τερμάτισε δεύτερος μπροστά από τον Ηλιόπουλο.

Ανανεωμένος μπήκε στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας ο Δημήτρης Κοντολέτας, κάνοντας το παν για να μπορέσει να κρατηθεί μπροστά από τον Παναγιώτη Κουζή που τον καταδίωκε σε όλο σχεδόν τον αγώνα. Τελικά ο Κοντολέτας κατάφερε να κλείσει την φετινή χρονιά με μία ακόμη νίκη και την δεύτερη θέση στην πρώτη πλήρη χρονιά του στην κατηγορία, κάτι που δίνει αρκετές ελπίδες για το μέλλον. Το κλείσιμο της σεζόν βλέπει τον Παναγιώτη Κουζή να στέφεται για 13η φορά στην καριέρα του πρωταθλητής Ελλάδας στο αγαπημένο του άθλημα, κάτι που αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση των κόπων του ίδιου, σε μία ακόμη δύσκολη χρονιά.

Την ίδια στιγμή, χαρές και συγκινήσεις πρόσφεραν και τα δύο τελικά σκέλη της κατηγορίας ΜΧ2. Ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα, Γιάννης Τουρατζίδης, έφτασε στην Καρδίτσα με ένα σχετικά άνετο βαθμολογικό προβάδισμα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και στα δύο σκέλη. Σε ένα συμπιεσμένο πρόγραμμα δοκιμών και αγώνων, με όλη την δράση να αναβάλλεται για την Κυριακή λόγω προβλημάτων της πίστας το Σάββατο, ήταν σίγουρα μία γεμάτη μέρα για τον Τουρατζίδη που έφυγε μπροστά μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους. Όμως ο Παναγιώτης Παπίλας κατάφερε να περάσει πρώτος, μένοντας εκεί μέχρι το τέλος και κατακτώντας έτσι την πρώτη του νίκη σε σκέλος της ΜΧ2 φέτος. Το πέσιμο της καρώ σημαίας είδε τον Γιάννη Τουρατζίδη να χώνεται στις αγκαλιές των ανθρώπων της ομάδας του, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου.

Χωρίς το άγχος του τίτλου πια στο μυαλό του, ο Γιάννης Τουρατζίδης έκανε έναν ιδανικό αγώνα στο δεύτερο σκέλος. Εκμεταλλεύτηκε την πτώση τουΜανώλη Κρητικού που βρισκόταν στην πρωτοπορία και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά. Αρκετά ανεβασμένος στην Καρδίτσα, ο Παναγιώτης Παπίλας πάλεψε για τη νίκη στο δεύτερο σκέλος. Μπορεί να τερμάτισε δεύτερος, όμως οι πτώσεις των Κρητικού και Αρβανίτη του έδωσαν ένα τεράστιο βαθμολογικό δώρο, ανεβάζοντάς τον στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ανανεωμένος ο Αλέξης Γεωργαντάς, με μία 4η και μία 3η θέση στα δύο σκέλη, ανέβηκε στο βάθρο των νικητών της ΜΧ2.

πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ.