Παν. Πρωτάθλημα motocross Γιαννιτσά- "Χαλαρώνουν" τα φαβορί;

Παν. Πρωτάθλημα motocross Γιαννιτσά- "Χαλαρώνουν" τα φαβορί;

Απρίλιος 17, 2013 - 23:05

Μετά από ένα αρκετά δυνατό ξεκίνημα στην Χαλκίδα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross μεταφέρθηκε, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στην Δημοτική πίστα motocross του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά. Αρκετές εκατοντάδες θεατών έζησαν από κοντά τον αγώνα που έφερε σε πέρας με σημαντική επιτυχία το σωματείο “Όμιλος Φίλων Μοτοσυκλέτας Γιαννιτσών”, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού Δήμου Πέλλας.

Η αμφιθεατρικά στημένη πίστα έξω από τα Γιαννιτσά, έγινε πεδίο συναγωνισμού και μαχών για 74 αθλητές του motocross, με σπουδαίες εκπλήξεις να κάνουν την εμφάνισή τους. Σημαντικότερη από αυτές, το γεγονός πως ο πιο δυνατός και φορμαρισμένος αναβάτης της MX1, Παναγιώτης Κουζής, δεν κέρδισε το πρώτο σκέλος της κατηγορίας. Ο Κουζής, που στον προηγούμενο αγώνα της Χαλκίδας διέλυσε τον συναγωνισμό της MX1 δείχνοντας για άλλη μία φορά ποιος θα είναι ο ρυθμιστής των πραγμάτων φέτος, είχε μία άτσαλη πτώση στα μέσα του πρώτου σκέλους, η οποία αναπτέρωσε τις ελπίδες δύο εκ των βασικότερων διεκδικητών της νίκης εδώ και καιρό, του Δημήτρη Βαγγελάκου και του Μανώλη Σκύβαλου.
Μετά από μεγάλη προσπάθεια, και εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη του σωματική και ψυχική δύναμη, ο Μανώλης Σκύβαλος κατάφερε να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού του πρώτου σκέλους, κερδίζοντας έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα του ένα σκέλος της κατηγορίας MX1 σε ενιαίο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι ισορροπίες επανήλθαν στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας, με τον Παναγιώτη Κουζή να φεύγει μπροστά και να περνά τη γραμμή του τερματισμού 16’’ πριν τον Μανώλη Σκύβαλο, με τρίτο το Δημήτρη Βαγγελάκο.
Ένα νέο νικητή, για φέτος, είχαμε και στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας MX2. Ο Παναγιώτης Παπίλας, μετά από μία μέτρια εμφάνιση στον αγώνας της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Χαλκίδας, επέστρεψε στο πρωτάθλημα πιο δυνατός και κατάφερε να στερήσει από το φετινό φαβορί, Δημήτρη Κοντολέτα, το δικαίωμα του απόλυτου σερί των τεσσάρων νικών. Ο Κοντολέτας κέρδισε το πρώτο σκέλος, αλλά υπέκυψε στην πίεση του Παπίλα, νικητή του δεύτερου σκέλους. Με δύο τερματισμούς μέσα στο βάθρο, εντυπωσιακή ήταν η επίδοση και του μόλις δεκαέξι ετών αναβάτη από την Αθήνα, Μανώλη Κρητικού.

Δύο νίκες πήρε ο Σταμάτης Δημολιάνης από την πίστα των Γιαννιτσών στην κατηγορία Open, με τον Γιώργο Καπέλη να επικρατεί στην κατηγορία των Quad. Σε μία από τις καλύτερες χρονιές του, το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross επιστρέφει ξανά στη νότια Ελλάδα τον επόμενο μήνα, με τον τρίτο του αγώνα να γίνεται το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου στην Μεγαλόπολη.

Από το redbull.com.gr