Παγκόσμια διάκριση για τον Γ. Σακκά στην ελεύθερη κατάδυση

Παγκόσμια διάκριση για τον Γ. Σακκά στην ελεύθερη κατάδυση

Οκτώβριος 03, 2015 - 15:12

Κατετάγη 6ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με πανελλήνιο ρεκόρ

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2015 που έγινε στην Λεμεσό της Κύπρου (AIDA Individual Depth World Championship), ο συνάδελφος Γιώργος Σακκάς, Επίκουρος Καθηγητής της ΣΕΦΑΑ, κατατάχτηκε 6ος στην παγκόσμια κατάταξή με επίδοση -64 μέτρων στο αγώνισμα «κατάδυση χωρίς πέδιλα» (CNF) η οποία και αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.  

Η βουτιά του διήρκεσε 2:32 λεπτά και έγινε σε σχετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες με έντονο υποθαλάσσιο ρεύμα. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν πάνω από 100 αθλητές από 25 χώρες, με την Ελληνική αποστολή να αποτελούνταν από 5 δύτες.

Ο Γιώργος Σακκάς ασχολείται εδώ και χρόνια με την ελεύθερη κατάδυση, έχει κερδίσει διακρίσεις ενώ έχει υπάρξει αρχηγός της εθνικής ομάδας κατάδυσης, μέλος της οποίας είναι από το 2010. Είναι διδάσκων του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρωταθλητής Ελλάδος σε αγωνίσματα θάλασσας και πισίνας, καθώς και εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης Apnea Academy, ενώ εκπονεί μελέτη για τις αιτίες για τις διαταραχές του ύπνου που συχνά εμφανίζονται στους δύτες ελεύθερης κατάδυσης υψηλού επιπέδου.

Πηγή: thessaliatv.gr