Ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2012

Ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2012

Μάιος 22, 2012 - 09:58

Κέρδισε, πάνω απ’ όλους,  η Ελλάδα  

Η συναρπαστική περιπέτεια των πέντε ημερών του «18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ», ολοκληρώθηκε  το μεσημέρι της Κυριακής στην Πλατεία Κοτζιά στο Δημαρχείο της Αθήνας,  με  78 ποδηλάτες να τερματίζουν καταπονημένοι αλλά και ικανοποιημένοι από την αγωνιστική προσπάθεια του 5ου και τελευταίου  ΕΤΑΠ από την Κόρινθο στην Αθήνα, απόστασης 105 χλμ.

Μεγάλος νικητής του Γύρου ήταν ο 32χρονος Σλοβένος Ρόμπερτ Βρέτσερ της TEAM VORALBERG με συνολικό χρόνο 16 ώρες 40.54.

Ο Ντάβιντε Ρεμπελίν της MERIDIANA (ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008) ήταν δεύτερος με τρία δευτερόλεπτα διαφορά, και ο Γιάννης Ταμουρίδης τρίτος με 56 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο.  Ο Έλληνας πρωταθλητής ο οποίος υποστηρίζεται από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.

Νικητής του ΕΤΑΠ Κόρινθος -Αθήνα  αναδείχθηκε ο Ιταλός Ενρίκο Ρόσι της Meridiana Kamen Team  με χρόνο 2.14 41.  Με τον ίδιο χρόνο τερμάτισε δεύτερος ο Ισπανός Χοακίν Σομπρίνο της SP Tableware ενώ τρίτος ήταν ο Χάρης Καστραντάς της GIOS-DEYSER LEON KASTRO.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ

Γύρω από τα πρόσωπα του Γιάννη Ταμουρίδη και του Περικλή Ηλία αθλητές που υποστηρίζονται από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, κινήθηκε ο επίπονος αγώνας των 700 χλμ.
Ο 32χρονος πρωταθλητής του ΠΑΟΚ με τις εκατοντάδες νίκες σε γύρους και μεγάλη ελπίδα της Ελληνικής ποδηλασίας για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς του Λονδίνου κατέλαβε την τρίτη θέση, σε έναν αγώνα που  όπως ο ίδιος είχε προβλέψει έμελλε να κριθεί από το πρώτο κιόλας ετάπ.
Ο Περικλής Ηλίας έφθασε για άλλη μια φορά σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και ήταν το καλό χαρτί της ομάδας, δίνοντας λύσεις όπου έπρεπε, ενώ κέρδισε και το 3ο ετάπ της Μεθώνης.
Ο Γιάννης Ταμουρίδης ήταν και ο νικητής των σπριντ ανάβασης, με δεύτερο τον συναθλητή του στην SP Tableware Ουκρανό Αρτεμ Τόπτσανιουκ, και τρίτο τον Ιταλό Αλμπέρτο Ντι Λορέντζο της  Meridiana.

Σπουδαία μηνύματα για το μέλλον έστειλαν οι νέοι ποδηλάτες, και κυρίως οι  Χάρης Καστραντάς και Γιώργος Μπούγλας οι οποίοι μονοπώλησαν την πρώτη θέση της γενικής κάτω των 23 με τον πρώτο να κατακτά τη λευκή φανέλα του νικητή.

ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όλοι οι ξένοι συμμετέχοντες, αγωνιζόμενοι, προπονητές, τεχνικοί είχαν μόνο λόγια θαυμασμού για τις  αγωνιστικές και περιηγητικές ημέρες που έζησαν στη χώρα μας, ενώ στα σχόλια τους αποθέωναν το φυσικό τοπίο της Ελλάδας και τις μαγευτικές ομορφιές της Πελοποννήσου με τις εναλλαγές των διαδρομών σε βουνό και θάλασσα.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΘΛΩΝ

Μετά τον τερματισμό πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό Αθηναϊκό ξενοδοχείο δεξίωση στην οποία απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του κ. Κλέων Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε:  «Ο Γιάννης Ταμουρίδης και ο Περικλής Ηλίας δύο από τους αθλητές που στηρίζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν πρωταγωνιστές στο Γύρο Ελλάδας και έδειξαν το ταλέντο και τη δυναμική που τους διακρίνει, ενώ θα συμμετάσχουν με προσδοκία διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Γύρος της Ελλάδας είναι σπουδαία διοργάνωση η οποία τονώνει την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, ιδίως σε μία τόσο δύσκολη τουριστική περίοδο όπως αυτή που έρχεται και ελπίζουμε ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας.» Ακόμη  ανακοίνωσε την πρόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να στηρίξει και τέταρτο Έλληνα ποδηλάτη, τον Ζαφείρη Βολικάκη.

Γιάννης Ταμουρίδης, 3η θέση στη γενική κατάταξη και 1η στην ομαδική

«Για μας ο στόχος ήταν να κερδίσουμε το Γύρο. Ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Κάθε μέρα είχαμε δικό μας αθλητή στο βάθρο.  Έχουμε την 3η θέση στη γενική κατάταξη, την 1η στην ομαδική, ενώ έχουμε κερδίσει το σπριντ ανάβασης.  Τι άλλο να περιμένουμε από μια ομάδα μόλις τριών χρόνων που ανταγωνίζεται ομάδες του εξωτερικού με μεγάλη παράδοση ,κορυφαία ονόματα, και τεράστια μπάτζετ.

Είμαι ευχαριστημένος με το επίπεδο όλων των Ελλήνων αθλητών, αφού εκτός από τις δύο επαγγελματικές ομάδες και οι άλλες δύο εθνικές ομάδες με νέους αθλητές στάθηκαν αντάξιες των απαιτήσεων ενός τέτοιου αγώνα.

Η προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με την υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έχει ήδη ξεκινήσει. Θα συνεχίσω στους δύο μήνες που απομένουν χωρίς διακοπή με συμμετοχή σε 3-4 γύρους ακόμη, και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με στόχο να ανεβάζω σταδιακά τα επίπεδα απόδοσης.

Τρέχοντας σε όλο τον κόσμο 6-7 γύρους το χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια, θέλω να τονίσω ότι δεν έχω ξανατρέξει σε ωραιότερο γύρο από άποψη τοπίου και φυσικής ομορφιάς.  Αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να το προβάλλουμε.  Μόνο η ποδηλασία μπορεί να δώσει την ευκαιρία για μόνιμη και διαρκή τουριστική προβολή της χώρας μας διεθνώς.»

Περικλής Ηλίας, νικητής του 3ου ΕΤΑΠ της Μεθώνης

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι σε όλη την ομάδα.  Κατακτήσαμε την τρίτη θέση της γενικής με το Γιάννη Ταμουρίδη, κέρδισα ένα ετάπ, οι συναθλητές μου τα πήγαν και αυτοί περίφημα.  Ήταν μια σημαντική επιτυχία για όλους.  Για μένα ο Γύρος ήταν και μέρος της προετοιμασίας μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.  Από εδώ και στο εξής η δουλειά θα γίνεται σε πιο εντατικούς ρυθμούς, πιο σκληρή προπόνηση και ελπίζω στις 12 Αυγούστου να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με την υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.  Ο Γύρος γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και οι ξένοι συναθλητές μου μετά από κάθε ετάπ, έτρεχαν στη θάλασσα για να απολαύσουν τον ήλιο και τα τοπία.  Ήταν ξετρελαμένοι γιατί στις χώρες τους δεν έχουν την τύχη να βλέπουν τοπία τέτοιας ομορφιάς.  Για μένα ήταν από τους πιο  όμορφους γύρους που έχω τρέξει.»