Ολοκληρώθηκε η πρώτη ιστιοδρομία του 50ου Ράλλυ Αιγαίου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ιστιοδρομία του 50ου Ράλλυ Αιγαίου

Ιούλιος 22, 2013 - 14:21

Νικητής το σκάφος Optimum 3-Aspida με κυβερνήτες τους Περικλή Λιβά και Νίκο Λάζο

Η πρώτη ιστιοδρομία του επετειακού 50ου Ράλλυ Αιγαίου ολοκληρώθηκε με το σκάφος Optimum 3-Aspida να φτάνει πρώτο στο Φοίνικα της Σύρου.

Οι κυβερνήτες Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος έχοντας ως εφόδιο την πολύχρονη εμπειρία τους αλλά και ένα σπουδαίο σκάφος έφτασαν λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα στο νησί όπου παρά το προχωρημένο της ώρας τους περίμενε πλήθος κόσμου για να τους επευφημήσει αναγνωρίζοντας και τη μεγάλη επιστροφή του Ράλλυ στο νησί του μετά από 50 χρόνια.

Οι νικητές διένυσαν τα 80 ναυτικά μίλια της διαδρομής σε λιγότερο από 8 ώρες, δηλαδή με μέση ωριαία ταχύτητα άνω των 10 κόμβων κι αφού συνάντησαν, όπως και τα υπόλοιπα πληρώματα ανέμους που αρχικά έφταναν τα 5 μποφόρ, έπειτα τα 6 ενώ στη συνέχεια εξασθένησαν.

Η ιστιοδρομία παρόλα αυτά ήταν στρωτή χωρίς δραματικές αλλαγές και εκπλήξεις, παρόλο που ο καιρός μπορεί να ανατρέψει ακόμα και τον πιο προσεκτικό σχεδιασμό.

Το πολύ υψηλό επίπεδο συναγωνισμού του κορυφαίου αγώνα ανοικτής θαλάσσης της χώρας μας διαφάνηκε για μία ακόμα φορά, με τους τερματισμούς των αγωνιστικών σκαφών να είναι με την ίδια ένταση όπως η εκκίνηση. Τα υπόλοιπα σκάφη του στόλου δεν άργησαν να φανούν στον ορίζοντα.

Το κλιμάκιο της Επιτροπής Αγώνος που περίμενε στην άκρη του μόλου, έδινε τους τερματισμούς στο ένα σκάφος μετά το άλλο.

Μετά τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο νησί, τα σκάφη έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα το πρωί για την Πάτμο.

Πηγή: newsbeast.gr