Οι νικητές του «4ου Kitesurf Festival»

Οι νικητές του «4ου Kitesurf Festival»

Σεπτέμβριος 09, 2015 - 13:28

Μια αθλητική διοργάνωση έχει πάντα νικητές, αλλά αυτή τη φορά νικητές ήταν όλοι! Λίγο κλισέ η φράση, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να περιγράψει κανείς την ευγενή άμιλλα των αθλητών, το fair play, τον σεβασμό και το πάθος τους!

Και δεν είναι μόνο οι αθλητές. Ηταν οι επισκέπτες, οι εθελοντές, οι συνεργάτες και όλοι όσοι ήταν εκεί, στον Φάρο Δρεπάνου, το Σαββατοκύριακο!

Ο καιρός ήταν για ακόμα μια φορά ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές και για ακόμα μια φορά έγιναν επί δύο ημέρες ασταμάτητοι αγώνες με πάρα πολύ θέαμα και υψηλές επιδόσεις απ΄ όλα τα παιδιά! Περίπου 110 αθλητές απ΄ όλη την Ελλάδα, έδωσαν το «παρών» και συνέβαλλαν για ακόμα μια φορά σε αυτή τη διοργάνωση!

Καταρχήν, ο Μάκης Καλαράς τίμησε με την παρουσία του το «4ο Kitesurf Festival». Για όσους δεν τον γνωρίζουν, έχει πάρει ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στο άθλημα της δισκοβολίας και ήταν και η μοναδική συμμετοχή και σημαιοφόρος στους Παραολυμπιακούς του Sochi το 2014. Tώρα ετοιμάζεται για τους αγώνες στην Κορέα, ενώ κυνηγά όλες τις παγκόσμιες διοργανώσεις στο χειμερινό seat ski.

Την βράβευση του Μάκη Καλαρά έκανε ο Αντώνης Σπυρόπουλος, πρόεδρος του Αθλητικού ομίλου Αετοσανίδας Cape Drepano.

Στην κατηγορία FREESTYLE ΑΝΔΡΩΝ, o συνήθης ύποπτος Ben Bowd πήρε για ακόμα μια χρονιά την πρώτη θέση, ο Δημήτρης Σοφτάς με εντυπωσιακά heat και πολύ υψηλό αθλητικό επίπεδο έφτασε στην 2η θέση, ενώ την 3η θέση κατέκτησε ο ανερχόμενος πιτσιρικάς και local Χάρης Κατσαράκης. Την βράβευση των νικητών έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Στην κατηγορία FREESTYLE ΓΥΝΑΙΚΩΝ, η Μαρία Αγριόγιαννη έδειξε ότι τα κορίτσια είναι… άγρια και δεν αστειεύονται καθόλου! Και κάπως έτσι βρέθηκε στην 1η θέση! Στην 2η θέση, η local Βασιλική Παπαγεωργίου που έχει μετρήσει άπειρα χιλιόμετρα στην θαλάσσια περιοχή του Δρεπάνου και 3η η Ολγα Μποτόνη, το Λευκαδίτικο αστέρι που ξαναχτύπησε.

Την βράβευση πραγματοποίησε ο Θωμάς Γλαβάς, διευθυντής του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ-μεγάλος χορηγός του «4ο KITESURF FESTIVAL».

Στο αγώνισμα του OLD SCHOOL, πρώτος νικητής για ακόμα μια φορά ήταν ο Λεωνίδας Σπυρόπουλος, την 2η θέση κατέλαβε ο Baptiste Bourdoulus και την 3η θέση ο πιτσιρικάς και μεγάλο ταλέντο Λυκούργος Νεοφώτιστος.

Στο αγώνισμα COURSE RACING, οι αθλητές συνάντησαν μια έκπληξη μιας και η διαδρομή δεν ήταν καθόλου αυτή που περίμεναν. Οι νικητές στην κατηγορία Twin Tip είναι: 1ος Baptiste Bourdoulus, 2ος Βαγγέλης Αβραμάκος και 3ος ο Θοδωρής Πατρινός.

Στην κατηγορία Directional, ο Βαγγέλης Αβραμάκoς πήρε την πρωτιά, 2ος ο Tom Charlton και 3ος ο Κωνσταντίνος Αβραμάκος.

Και τέλος στο νέο αγώνισμα του Kitesurf Festival, το HIGHEST JUMP CONTEST, ο Νίκος Νικολάου και ο Γιώργος Βέργαδος έφτασαν τα 5,6m, αλλά την πρωτιά κέρδισε ο Νικολάου λόγω μεγαλύτερου air time! Τρίτη θέση πήρε ο Βαγγέλης Αβραμάκος με 5,4m jump, ο οποίος θέλησε να μοιραστεί την νίκη του με τον Γιώργο Τσάβαλο λόγω ελάχιστης διαφοράς στην μεταξύ τους βαθμολογία.

Οι νικητές, αν και κουρασμένοι μετά από ένα 2ήμερο full αγώνων, έφυγαν με χαμόγελα και πολλά πολλά δώρα από DAKINE, BIC SPORT, RICH BITCH POOR DOG, COFFEE ISLAND και Hotel MAISON GRECQUE.

Πηγή: pelop.gr, Φωτογραφίες: Ορέστης Ζούμπος