Οι φρικτές εμπειρίες της κολυμβήτριας ανοικτής θαλάσσης Κέρι-Αν Πέιν

Οι φρικτές εμπειρίες της κολυμβήτριας ανοικτής θαλάσσης Κέρι-Αν Πέιν

Ιούλιος 24, 2012 - 17:01

Έχει βρεθεί παγιδευμένη μέσα σε σμήνος δηλητηριωδών μεδουσών. Έχει κολυμπήσει σε θερμές θάλασσες χωρίς δίχτυ προστασίας από τους καρχαρίες, αλλά και σε παγωμένα νερά που μούδιασαν τελείως τα μέλη της με κίνδυνο να πνιγεί. Έχει δεχτεί κατά την εκκίνηση κλωτσιές και αγκωνιές από τις συναθλήτριές της που της προκάλεσαν αιμορραγία στη μύτη και στα χείλη, όπως επίσης έχει πέσει θύμα ύπουλων χτυπημάτων με σκοπό να την καθυστερήσουν.

 

Η Πέιν το μόνο που δεν κάνει είναι να απολαμβάνει το άθλημα στο οποίο έχει διακριθεί. Σε σημείο μάλιστα που ομολογεί πως ήταν έτοιμη να τα εγκαταλείψει και πως το μόνο που την έπεισε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς ήταν η έγκριση της χρηματοδότησης.

Ειδικά δε μετά τις κρίσεις πανικού που υπέστη το 2007 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης, όταν βρέθηκε να ασφυκτιά περιστοιχιζόμενη από εκατοντάδες μέδουσες που της δυσκόλευαν τις κινήσεις και έθεταν σε κίνδυνο της ζωή της όχι μόνο λόγω του δηλητηρίου τους, που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει κνησμό, αλλά και των εντεινόμενων συμπτωμάτων άγχους που έφεραν τον οργανισμό της στα όρια της αντοχής του.

Σε άλλη περίπτωση, πριν τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, κολυμπούσε στον ποταμό Xin Jinhe, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι δίπλα της και σε όλο το μήκος του ποταμού επέπλεαν νεκροί σκύλοι και άλογα σε κατάσταση σήψης, με τα νερά να έχουν πάρει ένα σκούρο χρώμα μόλυνσης και βρωμιάς από τις σηπόμενες σάρκες.

Παρ' όλα αυτά, η βρετανίδα αθλήτρια θα συνεχίσει για κάποιο καιρό να ανταποκρίνεται στις σκληρές προκλήσεις και δοκιμασίες που θέτει το άθλημά της, σκεπτόμενη ωστόσο να αρχίσει να προσανατολίζεται προς άλλη σταδιοδρομία στο χώρο των media.

Πηγή: iefimerida.gr