Οι αερομαχίες του Red Bull Air Race συνεχίζονται στην Κροατία!

Οι αερομαχίες του Red Bull Air Race συνεχίζονται στην Κροατία!

Απρίλιος 13, 2014 - 13:54

Tο εναέριο μηχανοκίνητο σπορ επέστρεψε πιο συναρπαστικό από ποτέ και η συνέχεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος μεταφέρεται, από το Abu Dhabi, στο Rovinj της Κροατίας.

ROVINJ (ΚΡΟΑΤΙΑ) – Ο νικητής της πρεμιέρας του Red Bull Air Race Series 2014, Paul Bonhomme, τίθεται ξανά αντιμέτωπος με τον Hannes Arch και τους υπόλοιπους πιλότους που συμμετέχουν στο ταχύτερο μηχανοκίνητο σπορ στον πλανήτη!

Από τις ερήμους της Μέσης Ανατολής, το Red Bull Air Race «πετάει» πλέον στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, με το δεύτερο γύρο της σεζόν να διεξάγεται στις Δαλματικές Ακτές και το Rovinj της Κροατίας. Με φόντο τη μαγευτική χερσόνησο της Ίστρια, 12 παράτολμοι πιλότοι θα διαγωνιστούν σε μία προκαθορισμένη διαδρομή που οριοθετείται από φουσκωτούς πυλώνες ύψους 25 μέτρων, με τα ελαφριά και ειδικά σχεδιασμένα για ακροβατικές πτήσεις αεροπλάνα, να κάνουν εναέριες πιρουέτες με ταχύτητες που φτάνουν τα 370χλμ/ώρα! Αντίπαλοι, εκτός από τους συναθλητές, είναι οι προσωπικές αντοχές αφού κατά την εκτέλεση του προγράμματος οι πιλότοι δέχονται ακόμα και πιέσεις της τάξης των 10 G αλλά και το χρονόμετρο, που αποτελεί τελικό και αμείλικτο κριτή.

Στο Abu Dhabi, ο Bonhomme, επικράτησε σε έναν από τους συναρπαστικότερους αγώνες στην ιστορία του θεσμού, με τους νέους κανονισμούς που «ψαλίδισαν» τις διαφορές δυναμικότητας των αεροπλάνων και προσέφεραν περισσότερο ενδιαφέρον στην τελική φάση με τις νοκ-άουτ «κόντρες», να πετυχαίνουν απόλυτα το στόχο τους. Χιλιάδες θεατές απ’ όλο τον κόσμο παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα τις πτήσεις της πρεμιέρας όπου μερικά δέκατα του δευτερολέπτου έκαναν τη διαφορά! «Δεν περίμενα οι χρόνοι όλων να είναι τόσο κοντά», σχολίασε ο Bonhomme, ο οποίος πανηγύρισε τη 14η νίκη της καριέρας του. «Περίμενα να είναι μειωμένες οι διαφορές αλλά αυτό που είδαμε, ήταν αναπάντεχα συναρπαστικό. Πλέον έχουμε πραγματικό αγώνα και δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη».

Έτοιμος όμως να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα του στα Εμιράτα είναι ο Hannes Arch! «Είναι ο ομορφότερος προορισμός στο φετινό πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος πως θα μας προσφέρει έναν από τους συναρπαστικότερους αγώνες που έχουμε δει», σχολίασε ο Αυστριακός για τον πλησιέστερο στην πατρίδα του αγώνα στο καλεντάρι. Θα είναι οι Bonhomme/Arch οι μεγάλοι μονομάχοι στην Κροατία ή ο τρίτος στην πρεμιέρα, Καναδός Pete McLeod, θα συνεχίσει να εκπλήσσει ευχάριστα; Θα αντεπιτεθούν οι πρώην πρωταθλητές Peter Besenyei και Kirby Chambliss ή θα έχουμε κάποιο νέο πρωταγωνιστή;

Οι απαντήσεις, αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13/4) στο Rovinj και τον δεύτερο γύρο του Red Bull Air Race Series 2014!

Η τρέχουσα κατάταξη:

1. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία) 12

2. Hannes Arch (Αυστρία) 9

3. Pete McLeod (Καναδάς) 7

4. Matt Hall (Αυστραλία) 5

5. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία) 4

6. Matthias Dolderer (Γερμανία) 3

7. Martin Sonka (Τσεχία) 2

8. Nicolas Ivanoff (Γαλλία) 1

Φέτος όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος θα προβληθούν από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ενημερωθείτε για τις ημέρες και ώρες αναμετάδοσης από το redbull.gr.