O Viki Gomez νικητής του Red Bull Circle of Balance στην Ιαπωνία

O Viki Gomez νικητής του Red Bull Circle of Balance στην Ιαπωνία

Σεπτέμβριος 11, 2012 - 17:57

O «συνήθης ύποπτος» Viki Gomez νικητής του Red Bull Circle of Balance στην Ιαπωνία για τρίτη φορά!

Ο Έλληνας  flatland rider Γιώργος Μάνος αποκλείστηκε νωρίς από το «θηρίο» Hiroya Morizaki ενώ το ειδικό βραβείο του Καλύτερου Αναβάτη, σύμφωνα με την ψήφο των 16 συμμετεχόντων, απέσπασε ο Γάλλος Alex Jumelin.

Κιότο, 8 Σεπτεμβρίου 2012. Για τρίτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού Red Bull Circle Of Balance, ο Viki Gomez αναδείχθηκε ο κορυφαίος νικητής. Ο Ισπανός rider επιβεβαίωσε τη φήμη του φαβορί σε αυτή την κατηγορία BMX-Freestyle, αποκλείοντας τον Alex Jumelin από τη Γαλλία και τον Ιάπωνα Moto Sasaki. Στο κατάμεστο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Κιότο, ο Gomez ήρθε αντιμέτωπος με τον Matthias Dandois (ΓΑΛ), τον Jean-William Prevost (ΚΑΝ) και τον Hiroya Morizaki (ΙΑΠ), οι οποίοι διαγωνίστηκαν για την πρώτη θέση στην τελική τετράδα.

Ο δικός μας Γιώργος  Μάνος στάθηκε άτυχος καθώς αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Ιάπωνα rider και δεύτερο στην τελική κατάταξη, Hiroya Morizaki ο οποίος διαγωνιζόταν στην «έδρα» του, έχοντας στο πλευρό του το ένθερμο κοινό. « Το Red Bull Circle of Balance είναι μια αξέχαστη εμπειρία και παρόλο που δεν είμαι «contest rider», έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μου» δήλωσε ο Έλληνας αναβάτης που έβαλε τα δυνατά του ανάμεσα στους 16 καλύτερους flatland riders του κόσμου.

Το νέο σύστημα αντίστροφης  μέτρησης στην τέταρτη χρονιά του διάσημου διαγωνισμού αποδείχθηκε εξαιρετικά πετυχημένο δημιουργώντας μια θετική ένταση μεταξύ των αναβατών και κόβοντας την ανάσα του πλήθους που παρακολουθούσε το ρολόι που μετρούσε αντίστροφα, καθώς οι αναβάτες εξαντλούσαν κάθε δευτερόλεπτο για να αναδείξουν τα κόλπα τους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που οι φαν του είδους παρομοιάζουν το Flatland ως «breakdancing πάνω σε ποδήλατο». Το κοινό, που ήλπιζε στην νίκη του συμπατριώτη τους Hiroya Morizaki στο Circle Of Balance 2012, ξεσηκώθηκε στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα δημιουργώντας μια ηλεκτρισμένη  ατμόσφαιρα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Κιότο. Ο Hiroya έκανε πολλά πρωτότυπα spinning tricks στην αρένα, με τον Viki Gomez να ακολουθεί την ίδια τακτική και τελικά να παίρνει την πολυπόθητη πρωτιά. Ο αναβάτης της Red Bull δήλωσε: «Ήμουν πολύ χαρούμενος  που κατάφερα να κάνω τα κόλπα που προετοίμαζα τόσο καιρό. Το ότι κατάφερα να τα αναδείξω στον τελικό του COB είναι απλά υπέροχο».

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Καναδός Jean-William Prevost ενώ το βραβείο του Καλύτερου Αναβάτη, ένα ειδικό βραβείο για το οποίο ψήφισαν οι 16 διαγωνιζόμενοι, κέρδισε ο Alex Jumelin από την Γαλλία ο οποίος ξεχώρισε καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας.

Οι riders εκτόξευσαν το Flatland BMX και όλη την διοργάνωση σε άλλο επίπεδο, στο Κιότο της Ιαπωνίας, αφήνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται πότε θα ξαναγίνει ο επόμενος διαγωνισμός.

redbull.com.gr
 

youtube://v/Ww2gCk1qqe4