Ο τελικός του πανελλήνιου πρωταθλήματος MotoCross 2012 στα Τρίκαλα (video & photos)

Ο τελικός του πανελλήνιου πρωταθλήματος MotoCross 2012 στα Τρίκαλα (video & photos)

Νοέμβριος 04, 2012 - 11:59

Ο έβδομος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross που διοργάνωσε στα Τρίκαλα η ΜΟΛΕ Καλαμπάκας, ήταν ο τελευταίος αγώνας της σεζόν και οι αναβάτες από κάθε κατηγορία έκοψαν την ανάσα των θεατών δίνοντας σκληρές μάχες για τις πρώτες θέσεις του βάθρου!

Στο α’ σκέλος της ΜΧ2, ο Παναγιώτης Παπίλας (ΑΜΛΕΧ, Honda) πήρε τη νίκη, με τον μεγάλο του αντίπαλο, Δημήτρη Κοντολέτα (ΑΡΗΣ, Yamaha) να κάνει αγώνα τακτικής στην 2η θέση ώστε να εξασφαλίσει τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του! Στο β’ σκέλος όμως, όπου όλα είχαν κριθεί, οι 2 νεαροί αθλητές έδωσαν μια φοβερή μάχη για την νίκη, με τον Παπίλα να παίρνει τελικά και την 2η νίκη! Σχετικά πιο πίσω, ο 15χρονος Μανώλης Κρητικός (ΑΡΗΣ, Yamaha 125) είχε μια μονομαχία με τον τοπικό ήρωα, τον Κώστα Τζιώρα (ΜΟΛΕΚ, Kawasaki) που πραγματικά έκανε την έκπληξη του αγώνα! Δυναμικός εμφανίστηκε ο Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ, Yamaha), που κατέκτησε την 3η θέση του Πρωταθλήματος! Ήδη κυπελούχος στην ΜΧ2Τ ο Μανώλης Κρητκός με δεύτερο τον Ανέστη Ράδο, ενώ στα Τρίκαλα έκανε την 1η του εμφάνιση ο Αργύρης Τσιάκος από τη Λαμία!

Κάθε σταγόνα του ταλέντου του χρειάστηκε να καταβάλει ο ήδη πρωταθλητής της ΜΧ1, Παναγιώτης Κουζής (ΟΔΙΚΟ, Honda) για να πάρει και τις 2 τελευταίες νίκες της χρονιάς. Ανεβασμένος ο δευτεραθλητής πλέον, Γιώργος Ηλιόπουλος (ΠΑΛΕΜΟΤ, ΚΤΜ) πίεσε ιδιαίτερα τον Κουζή στο β’ σκέλος αλλά μια πτώση στους τελευταίους γύρους τον κράτησε πίσω. Οι μάχες του Δημήτρη Βαγγελάκου (ΑΤΤΙΚΟ, Yamaha) με τον Μανώλη Σκύβαλο (ΛΕΜΑΝ, Honda) κράτησαν για αρκετούς γύρους και πήραν την 3η και 4η θέση του Πρωταθλήματος, ενώ ο Μενέλαος Μάρτης (ΑΜΑ, ΚΤΜ) πιστοποίησε την καλή φετινή πορεία του, τερματίζοντας μπροστά από τον αγωνιστή, πολυπρωταθλητή Enduro, τον Βασίλη Σιαφαρίκα (ΜΟΓ, Honda) που πήρε την 5η θέση της βαθμολογίας από τον Μάρτη.

Με νίκη στο α' σκέλος της ΟΡΕΝ, ο Νίκος Κριμπούνης (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ) εξασφάλισε τη 2η θέση του Πρωταθλήματος στην κατηγορία για το 2013, ακολουθώντας τον νικητή του β' σκέλους Βασίλη Ράπτη (ΛΕΔΙΛΑ, Kawasaki), μια βαθμολογική μονομαχία που κράτησε όλη την χρονιά για να λήξει με την οριακή διαφορά των 2 βαθμών! Ο τραυματίας Κυριάκος Κουτσιούκωστας (Μοτολέσχη, Suzuki) συμμετείχε αν και είχε εξασφαλίσει ήδη τον τίτλο! Ο Θανάσης Αργυρόπουλος (ΜΟΚ, Honda) και Δημήτρης Στούπας (ΑΜΛΕΧ, Kawasaki) οδήγησαν γρήγορα άλλα και με λάθη, ο Στέλιος Χριστοδούλου (ΑΡΗΣ, ΚΤΜ) κινήθηκε στο «αργά βαδίζω, ζωή κερδίζω» ενώ ελπιδοφόρα μηνύματα έδωσαν με την ταχύτητα τους, οι πρωτοεμφανιζόμενοι Τρικαλινοί Νίκος Τζιοβάρας, Θωμάς Κωφός καθώς και ο Λάμπρος Θέος.

Στην κατηγορία Quad συνεχίστηκαν οι ανακατατάξεις στη βαθμολογία και τελικά διπλός νικητής ήταν ο Νάσος Λάμπρου (ΜΟΒΕ, Yamaha), ο νεαρός Γιώργος Χαραλάμπους (ΜΟΒΕ, Can Am) πιστοποίησε την ταχύτητά του, πάντα απειλητικός ο Απόστολος Τριανταφύλλου (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ), ανεβασμένος άλλα με λαθάκια ο Αλέκος Κατσινέλης (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ). Ο Γιώργος Καπέλης όπως και ο ήδη πρωταθλητής Αριστείδης Τριανταφύλλου λόγω μηχανικών βλαβών παρακολούθησαν τον αγώνα σαν θεατές.

Στην κατηγορία Junior, ο Γιώργος «Gio» Γαβρίλης (ΑΜΛΕΧ, ΚΤΜ) με 2 νίκες, πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου, αν και ο πρωτοεμφανιζόμενος Δημήτρης Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ, Yamaha) πίεσε πολύ για την νίκη στο α’ σκέλος. Καλή εμφάνιση έκαναν ο Γιώργος Ευμορφιάδης (ΜΟΛΠ, Kawasaki) Φώτης Κόλλιας (ΜΟΒΕ, Suzuki).

Στην κατηγορία Mini, ήθελε τον τίτλο και 2 νίκες ο Γρηγόρης Κραμβουσιάνος (ΑΡΗΣ, ΚΤΜ), πήρε τα περισσότερα και κυριότερα, αφού την νίκη στο β’ σκέλος κατέκτησε ο πεισματάρης 9χρονος Ανδρέας Ανδρέου (ΑΜΛΕΧ). Γρήγορος άλλα άτυχος ο Άγγελος Βογιατζής (ΟΦΜΚ, ΚΤΜ), σταθερά πολύ καλή η Ιωάννα «Τζονάκι» Λάμπρου (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ).

Για αναλυτικά αποτελέσματα πήγαινε στο www.amotoe.gr
Ευχαριστούμε τον Θοδωρή Ερμήλιο για τις φωτογραφίες!

redbull.gr